Zo haal je het maximale uit jouw oogschaduw

Met oogschaduw spelen en nieuwe dingen uitproberen vind ik heerlijk. Krijg ik een nieuw palette binnen of koop ik deze zelf om te testen? Dan ga ik daar direct mee aan de slag. Toch is oogschaduw niet altijd even makkelijk. Er is zo veel verschil in kwaliteit te vinden. Het ene palette is het andere niet, en dat gaat niet altijd ten goede van het eindresultaat. Ik vind het soms erg lastig om een mooie look te maken met een palette wat weinig pigmentatie heeft. Toch zijn er wat trucjes die dit kunnen verhelpen en ervoor zorgen dat je het maximale uit je oogschaduw kunt halen. Op deze manier worden de oogschaduws nét wat gepigmenteerder en dat kan echt het verschil maken. Vandaag wil ik 4 van deze trucjes met je delen. Benieuwd?

Oogschaduwbasis

Een van de belangrijkste dingen is het gebruiken van een goede basis. Zelf vind ik de Primer Potion van Urban Decay heel erg fijn. Deze breng ik aan voordat ik begin met mijn oogschaduw. Deze basis zorgt er niet alleen voor dat mijn oogschaduw langer blijft zitten, maar ook dat er meer kleur vanaf komt. Win-win dus!

De juiste kwast

Ook is het belangrijk om de juiste kwast te gebruiken. Als je slechte kwasten hebt, dan is de kans ook groot dat je een slecht resultaat krijgt. Probeer dus eens een andere kwast als je altijd weinig pigment van je oogschaduw af krijgt! Zelf vind ik de kwasten van Zoeva echt geweldig. Deze zorgen er direct al voor dat mijn oogschaduws meer kleur afgeven. Ik heb direct mijn oude kwast aan de kant geschoven.

Nat aanbrengen

Nog een manier om je oogschaduw meer pigment te geven, is door deze nat aan te brengen. Maak je kwast nat en dip hem vervolgens in je oogschaduw. Je zult zien dat de kwast nu veel meer kleur oppakt. Zelf gebruik ik altijd een fixing spray om mijn kwast nat te maken, maar gewoon water werkt ook prima. Maak je kwast niet té nat, want dan wordt de oogschaduw in je palette ook te vochtig.

Opbouwen

De laatste tip om het maximale uit je oogschaduw te halen is: bouw het op. Vaak is één laagje niet genoeg en zul je zien dat je meer bereikt wanneer je nog een tweede laag aanbrengt. Vooral op mijn bewegend ooglid is dit iets wat ik altijd doe. Zo wordt de kleur net wat duidelijker.

Hoe haal jij het maximale uit je oogschaduw?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.