Handige weekplanner + hoe gebruik je zo’n planner precies?

Ik ben een planner. Altijd al geweest. Ik kan er met mijn gezonde verstand dan ook niet bij dat mijn vriend nooit echt een agenda bij heeft gehouden. Ik kan écht niet zonder. Heb ik een drukke dag? Dan maak ik al een planning met lijstjes. Zijn het maar een paar dingetjes voor alles die specifieke dag, dan volstaat een los papiertje of een geklad lijstje ergens in een notitieboekje prima. Maar als ik echt dingen wil inplannen, gebruik ik toch liever een goede en handige weekplanner. Vandaag wil ik 3 handige weekplanners met je delen (zowel papier als online) en vertel ik je hoe je het maximale uit deze planners kunt halen. Benieuwd?

Handige weekplanner

Purpuz Planner 

Een handige weekplanner die ik zelf veel heb gebruikt, is de Purpuz Planner. Deze planner kwam vooral heel handig van pas tijdens mijn scriptietijd. Omdat ik al mijn tijd zelf in moest plannen, maakte ik hier aan het begin van de week een planning in. Ik plande hier tijd voor mijn scriptie in en schreef hierbij gerichte taken op, maar ik plande ook vrije tijd en blog-tijd in. Mijn tip om het maximale uit zo’n planner te halen: gebruik verschillende kleuren markeerstiften om de blokken mee aan te geven. Zo gebruikte ik altijd paars voor mijn scriptie en groen voor mijn blog. Daardoor zie je in één oogopslag hoe je week eruit gaat zien. 

Structuurjunkie planner

Nog een handige, papieren weekplanner is de Structuurjunkie planner. Eigenlijk lijkt de Structuurjunkie Planner veel op die van Purpuz, alleen moet je hier zelf de datum invullen. Heel handig, want zo ‘verspil’ je geen bladzijdes aan weken waarin je bijvoorbeeld op vakantie bent. Ook is de Structuurjunkie Planner kleiner en daardoor makkelijker mee te nemen. Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde als bij de Purpuz Planner, zorg dat je met verschillende kleuren werkt om een duidelijk weekoverzicht te krijgen. 

Wunderlist

Wunderlist is echt mijn go-to-app als het gaat om lijstjes maken. Sinds kort plan ik hierin ook taken voor latere momenten. In Wunderlist kun je allerlei soorten lijstjes maken (zo heb ik een boodschappenlijst, een inpaklijst voor vakantie, maar ook mijn to-do’s voor mijn blog staan erin). Probeer je lijstje nog beter te maken door je taken een deadline te geven, subtaken eronder te hangen en iedere taak naast een naam ook een beschrijving te geven. Op deze manier is je planning écht uitgebreid. Wunderlist is zowel via je computer als via je telefoon bereikbaar, waardoor je hem dus altijd bij je hebt. Het nadeel van Wunderlist is, is dat het geen blokkenschema is waarin je kunt zien hoe je dag eruit ziet. Het is echt alleen een lijstje met to-do’s. Zelf vind ik dat fijn werken voor taken, maar afspraken plan ik nog steeds wel in mijn agenda. Bij een papieren planner heb je daar natuurlijk geen last van. 

Wat gebruik jij om te plannen?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog