Essence – Magical Mystical Me eyeshadow palette

De meeste van mijn allereerste make-up producten kwamen bij het budgetmerk Essence vandaan. Hoewel ik nu véél meer verschillende merken in mijn collectie heb, is Essence nog steeds een merk waar ik regelmatig producten van gebruik. Toen ik laatst het persbericht binnen kreeg voor hun nieuwste Trend Edition, Magical Mystical Me, werd ik direct enthousiast. Dat zag er goed uit! Lucky me: ik mocht het oogschaduwpalette uit deze collectie voor je testen. Vandaag laat ik je dus het Magical Mystical Me eyeshadow palette van Essence zien. Benieuwd?

Het Magical Mystical Me eyeshadow palette van Essence heeft een prachtige, luxe verpakking. Het doosje is velvet paars met gouden details en heeft een magneetsluiting. Hoewel ik de verpakking nog steeds Essence vind, vind ik hem wel echt een chique uitstraling hebben.

Volgens Essence is dit oogschaduwpalette magisch. De twaalf oogschaduws die dit palette rijk is, zouden een romige textuur hebben en goed gepigmenteerd zijn. De finishes van de oogschaduws verschillen van matte, metallic en glinsterend. Van paars tot koper, dit palette heeft het!

magical mystical me essence swatches

Op naar de swatches! Hierboven zie je de zes tinten van de eerste rij.

En de volgende zes swatches, van de onderste rij. Wat me direct opvalt aan de swatches is dat vooral de eerste rij bizar goed gepigmenteerd is. Eerlijk? Dit had ik niet verwacht. De tweede rij ziet er ook goed uit, al merk je dat de matte tinten iets korreliger zijn. Over het algemeen ben ik echt blij verrast door de swatches!

magical mystical me essence ooglook

De eerste ooglook die ik met het palette maakte is niet direct een hele heftige. In mijn crease bracht ik de vierde tint van de tweede rij aan. Over mijn bewegend ooglid bracht ik de tweede tint van de eerste rij, de glinsterende roze, aan. In mijn crease bracht ik met een pencil brush nog de laatste tint van de tweede rij aan, om de look wat donkerder te maken.

Wat me opvalt tijdens het aanbrengen van de oogschaduws is dat vooral de glinsterende oogschaduw veel last heeft van fall out. De matte tinten hebben dit minder. Verder zijn de tinten makkelijk om mee te werken en goed op te bouwen. Wel is bijvoorbeeld de roze glitter tint iets subtieler dan ik had gehoopt, maar als je hem opbouwt is het resultaat wel mooi. Mijn tip met alle oogschaduw die fall out heeft: doe eerst je oogmake-up, dan kun je de gevallen glitters en oogschaduw makkelijk weghalen met remover. Breng daarna je basismake-up aan en voilà het zit perfect!

magical mystical me essence review

Conclusie

Ik vind het Magical Mystical Me eyeshadow palette van Essence top! Het palette ziet er niet alleen super mooi en luxe uit, maar is kwalitatief ook goed. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, wel af en toe een beetje korrelig, maar voor de prijs van €8,99 nemen we dat voor lief.

Vind jij de verpakking ook zo mooi?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog