zo blijft jouw foundation langer zitten

Zo blijft jouw foundation langer zitten

Het allereerste make-up product wat ik gebruikte? Volgens mij was dat mascara. Al snel volgde het welbekende zwarte oogpotlood op mijn waterlijn (if you know you know) en nog sneller daarna volgde foundation. Maar mijn foundation bleef écht niet de hele dag zitten. En omdat iedereen toen mousse foundation gebruikte, was ook het effect niet zo geweldig. Gelukkig heb ik door de jaren heen steeds beter geleerd om mijn foundation mooi aan te brengen én ervoor te zorgen dat het de hele dag mooi blijft. Vandaag vertel ik je daarom hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw foundation (en eigenlijk alle make-up) mooier én langer blijft zitten.

Hoe blijft je make-up en foundation langer zitten?

Een goed begin is het halve werk: skincare!

Wist je dat jouw make-up het mooist zit als de basis goed is? Goede skincare is dus een must voor mooie make-up. Een gehydrateerd huid zorgt ervoor dat jouw foundation mooier aan te brengen is én langer mooi blijft zitten. Gebruik dus de juiste skincare producten voor jouw huidtype als je jouw make-up mooier en langer wilt laten zitten. Heb je last van een droge huid? Hydrateer deze dan goed, want anders worden velletjes nog beter zichtbaar.

Hoe blijft foundation langer zitten primer

Not to prime is a…

Crime! Yes, Nikkie Tutorials fans snappen dit als geen ander: primer is zo belangrijk! Primer zorgt ervoor dat jouw huid een nog betere basis wordt voor foundation. Let er wel op dat je de juiste primer gebruikt voor jouw huidtype, anders kan het product juist averechts werken.

Heb je een vette huid? Gebruik dan een matterende primer om jouw glimmende huid in bedwang te houden. Voor de droge huidjes onder ons werken hydraterende primers weer een stuk beter.

Wist je dat de basis van jouw primer ook uitmaakt voor hoe lang jouw make-up blijft zitten? Gebruik je een primer op waterbasis, dan is het belangrijk dat jouw foundation er ook een op waterbasis is. Heb je juist een foundation met siliconen als basis? Gebruik dan een primer op siliconen basis. Wanneer je dit niet doet, is de kans groter dat jouw foundation sneller ophoopt en dus minder goed blijft zitten.

Gebruik poeder en fixing spray ook vóór het aanbrengen van foundation

Eh wat? Yes, je leest het goed. Na het aanbrengen van je primer, poeder je jouw gezicht af, fixeert het met fixing spray en laat je dit even drogen. Pas daarna begin je met het aanbrengen van foundation en concealer.

Trust me, dit zorgt voor een prachtige, flawless basis en zo gaat jouw foundation echt geen kant op. Dit is een hack die ik zelf ook nog maar net ken en ik ben fan.

Gebruik de juiste foundation

Er zijn enorm veel foundations op de markt. Van ligth coverage tot full coverage. Niet alleen jouw voorkeur voor de mate van dekking speelt hierbij een rol, maar ook jouw huidtype heeft invloed op hoe goed een foundation voor jou werkt.

Gebruik voor een droge huid liever geen extreem matterende of hele dikke foundations. Die zorgen ervoor dat je jouw droge plekjes benadrukt. Met een vette huid moet je juist weer opletten met hydraterende en glowy foundations.

En hierbij geldt: less is more. Wil je een goede dekking? Kies dan voor een dekkende foundation en ga niet met een medium dekkende foundation je hele gezicht dicht plamuren. Hoe meer product er op de huid zit, hoe sneller het kan gaan schuiven.

hoe blijft foundation langer zitten tools

Gebruik de juiste tools

Er zijn verschillende tools om je foundation mooi aan te brengen. Mijn 2 favorieten? De beauty blender en een buffer brush. Deze twee zorgen ervoor dat je jouw foundation natuurlijk kunt aanbrengen en makkelijk kunt blenden. Vooral dat laatste is erg belangrijk, want ‘ophopingen’ van foundation zullen sneller schuiven dan plekken die goed geblend zijn.

Afpoederen en fixeren

De laatste stap van jouw flawless foundation-routine? Afpoederen met een losse of vaste poeder en natuurlijk fixeren met een goede fixing spray. Mijn favoriete fixing spray is de All Nighter spray van Urban Decay. Deze spray is echt gemaakt om mijn foundation en make-up langer te laten zitten.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw make-up langer flawless blijft zitten?

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog