Urban Decay – All nighter makeup setting spray

urban decay all nighter setting spray review

Iedere ochtend zit ik weer voor de spiegel, mijn make-up te doen. Ik vind het heerlijk om zo mijn ochtend te beginnen (nadat ik rustig ontbeten heb), dus ik steek er wel even wat tijd in. Wel wil ik dan graag dat mijn make-up de hele dag mooi blijft zitten. Een product wat me daar bij helpt, is een fixing of setting spray. Ik heb zelf al verschillende varianten geprobeerd die op zich wel werkten, maar niet meer dan dat. Ik hoorde enorm veel goede verhalen over de all nighter makeup setting spray van Ubran Decay. Nieuwsgierig als dat ik ben, besloot ik hem te proberen. Vandaag wil ik je mijn mening geven over deze gehypte setting spray. Benieuwd?

De setting spray zit in een wit, kartonnen doosje met paarse details. Op het doosje staat met paars het logo van Urban Decay. Het flesje zelf is ook wit met paarse details. Paars is echt de Urban Decay kleur, dus ik vind dit er goed bij passen. Verder ziet het flesje er vrij clean uit, iets wat ik eigenlijk wel mooi vind bij dit product.

Volgens Urban Decay voorkomt deze setting spray het smelten en vervagen van make-up tot wel 16 uur, waardoor het de hele dag perfect blijft zitten. Het lijkt door de dag heen net alsof je je net hebt opgemaakt, met een langdurige soft-focus finish. Deze setting spray zou geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Kijk, dat is nou precies wat ik zou willen!

De spraykop van een setting spray vind ik heel belangrijk. Wanneer er te weinig nevel uitkomt, heb ik het idee dat het product niets voor me doet. Wanneer er te veel in één keer uitkomt, vind ik mijn gezicht veel te vochtig. Dat was dan ook het eerste waar ik op lette bij deze spray. Gelukkig vind ik de spraykop van de all nighter fijn. Er komt genoeg fijne nevel uit, waardoor mijn gezicht niet echt vochtig aanvoelt, maar wel mijn hele gezicht ‘onder zit’ met deze setting spray.

Hoewel ik altijd een primer aanbreng na mijn dagcrème, blijft mijn make-up niet de hele dag perfect zitten. Aan het eind van de dag zit het merendeel van mijn make-up er nog echt wel op, maar vooral mijn foundation is langzaam gaan slijten. Maar wanneer ik de all nighter gebruik als finishing touch, heb ik dit probleem ineens een stuk minder. De eerste keer was ik echt even verbaasd en dacht dat het toeval was, totdat ik merkte dat mijn make-up écht langer blijft zitten met deze spray.

Conclusie

Hoewel ik een beetje sceptisch was over de all nighter makeup setting spray, doe ik graag mee met de hype. Wat een fijne spray is dit! Het product ziet er niet alleen mooi uit, maar werkt ook echt. Waar mijn make-up eerst wel redelijk bleef zitten, blijft mijn make-up nu echt goed zitten. Zo fijn! Mijn foundation slijt een stuk minder snel als ik deze setting spray gebruik. Helaas is dit fijne product geen budgettopper. Voor deze variant van 30 ml betaal je namelijk 12,90. Voor de full-size van 118 ml betaal je 27 euro. Wel doe ik zelf altijd erg lang met setting sprays, dus dat maakt het dan weer een beetje goed.

Bij welke setting spray zweer jij?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog