Yankee Candle – All is bright

In de herfst en winter probeer ik mijn kamer wat gezelliger te maken door kaarsjes aan te steken. Mijn favoriet zijn geurkaarsjes, in het specifiek die van Yankee Candle. Dat ik ze zo fijn vind, blijkt ook uit het feit dat ik er al eentje helemaal op heb gemaakt. Laatst was ik met mijn buurmeisje shoppen en besloot ik een nieuwe te kopen. Eentje die speciaal bij de feestdagen (en de aanloop ernaar toe past). Er was enorm veel keus in de winkel. Uiteindelijk koos ik voor All is bright. Vandaag wil ik deze Yankee Candle aan je laten zien. Benieuwd?

De kaars zit in een doorzichtig, glazen potje. Precies zoals ik gewend ben van Yankee Candle. Op het potje zit een sticker met een afbeelding van lichtjes, wat voor een feestelijk geheel zorgt. Onder de afbeelding staat in zwarte letters de naam van de geur: all is bright. De kaars zelf is wit.

Toen ik de beschrijving las, verbaasde het me dat ik juist deze geur had uitgekozen. Ik ben namelijk totaal niet van de citrusgeuren, terwijl deze geur die juist wel heeft. All is bright behoort tot de festive geuren en is volgens Yankee Candle een mix van sprankelende citrusgeuren gecombineerd met muskus. De topnoot is grapefruit en sinaasappel, de middennoot bestaat uit aalbes en de basis bestaat uit muskus. Ah, muskus! Dat verklaart gelijk waarom ik hem zo lekker vond. Muskus is namelijk een geurnoot die vaak terugkomt in geuren die ik lekker vind. Ik koos voor het kleinste glazen potje wat in de winkel verkrijgbaar was. Deze zou geschikt zijn voor tot wel 40 branduren.

Hoewel de geur dus erg citrus-achtig klinkt, vind ik dat zelf niet zo. De geur is zoetig met een kleine frisse hint, waarvan ik denk dat het de grapefruit is. Ook ruik ik de muskus goed, samen met iets wat me doet denken aan vanille. Ik zou de geur dan ook omschrijven als warm door de muskus, een beetje zoet en met een frisse grapefruit-hint.

Wat ik zo fijn vind aan Yankee Candles is dat ze al vrij snel een heerlijke geur achterlaten. Waar ik ‘gewone’ geurkaarsen een hele avond moet aanlaten om het een beetje te ruiken, ruikt het na eventjes branden van de Yankee Candle al gelijk lekker in mijn kamer. Je hoeft de kaars dus niet een hele dag te branden voor een lekkere geur. Ook blijft deze geur goed hangen. Zo heb je er lang plezier van!

Ik vind all is bright echt een lekkere geurkaars. Naast dat de geur gewoon erg lekker is, is ook het potje waar ie in zit echt een decoratiestuk. Persoonlijk vind ik dit een stuk leuker staan dan een simpel waxinelichtje. Wel is een Yankee Candle aan de prijs. Voor dit kleine potje betaalde ik 13,30. Maar ja, dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.

Heb jij wel eens een Yankee Candle gehad?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog