FOREO – UFO Smart Mask review

foreo ufo smart mask

ET phone home! Zo voelde ik mij een beetje toen ik mijn UFO uit het doosje haalde. Wees maar niet bang, ik ben niet in het bezit van een echte UFO, ik heb het over de UFO van FOREO. Een bijzonder apparaatje wat tegelijkertijd een maskertje is. Een smart mask welteverstaan. Ik ben groot fan van maskertjes én ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten, dus ik testte deze UFO maar al te graag uit. Vandaag wil ik je wat meer over dit apparaatje vertellen en je er mijn mening over geven. Benieuwd?

De UFO is erg strak vormgegeven. Er zijn geen onnodige extraatjes, waardoor het apparaat voor zich spreekt. Er zit één knop waarmee je hem aan kunt zetten, een gat waar je hem kunt opladen en de plek waar je het masker in moet ‘leggen’. De felle roze kleur van de UFO en de gouden details maken het af. Mocht je nou geen fan zijn van roze, hij is ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Wanneer je de UFO koopt, krijg je er een paar dingen bij. Als eerste zit uiteraard het apparaatje zelf in de doos. Ook zit er een snoertje bij om hem mee op te laden en een plastic standaard om de UFO op te bewaren. Als laatste zit er één maskertje bij om direct te testen. Wat mij betreft hadden ze er wel een paar verschillende maskertjes bij kunnen doen, zodat je deze kon testen, maar goed.

Volgens FOREO is de UFO de eerste slimme maskerbehandeling ter wereld. Dit innovatieve apparaatje combineert de nieuwste technieken op het gebied van huidverzorging met Koreaanse maskerformules waarvan je 90 seconden kunt genieten. De UFO maakt naast de masker pads die gevuld zijn met product gebruik van ledlichttherapie waarbij rood, groen en blauw ledlicht de huid een verjongingskuur zouden geven. Ook gebruikt de UFO tijdens de behandeling T-Sonic pulseringen en Hyper-Infusion-Technologie om de huid te verwarmen of juist af te koelen.

Oké, we weten nu wat de UFO smart mask van FOREO doet. Maar hoe gebruik je hem nou precies? Als eerste moet je de plastic ring verwijderen. Vervolgens leg je het maskertje (wat lijkt op een doordrenkt watje) op het gouden rondje wat je hier op de foto ziet. Om ervoor te zorgen dat het masker op zijn plek blijft, druk je de plastic ring weer terug. Daarna ben je klaar om het masker te gebruiken!

Je kunt de UFO aanzetten en de gewenste behandeling voor het masker kiezen, of de app gebruiken en zo de juiste behandeling beginnen. Zelf vind ik het met de app het makkelijkste werken. Daardoor activeert de UFO direct de goede behandeling én krijg je er een rustgevend muziekje bij. Wanneer je de app gebruikt, geeft deze ook aan hoe je hem moet gebruiken. Doe je dit niet, dan kun je de UFO gewoon met ronddraaiende bewegingen over je huid halen.

Naast het standaard maskertje wat in het pakket zat, het make my day masker, heb ik ook de Shimmer Freak illuminating eye perfector getest. Beide maskertjes werken ongeveer hetzelfde, maar het verschilt per masker of de UFO warm wordt, welke trillingen hij afgeeft en welke led lampjes geactiveerd worden. Ieder masker heeft dus echt zijn eigen behandeling.

Ik vond beide maskertjes erg fijn werken. Een behandeling met de UFO duurt slechts 90 seconden, wat ik zelf ideaal vind. Zo heb je toch even je relax momentje en goede verzorging voor je huid, maar het kost niet veel tijd. Mocht je wel even je tijd willen nemen, kun je de behandeling ook herhalen met hetzelfde maskertje, iets wat ik zelf ook al een keer heb gedaan. Daarnaast merk ik dat ik zo’n massage met trillingen en warmte heel lekker en rustgevend vind. Een momentje met de UFO is echt een luxe, me-time momentje.

Wel moet ik eerlijk zeggen dat de UFO voor mij nog geen wonderen heeft verricht. Het is een heerlijk, bijzonder en uniek apparaat, maar het is niet zo dat mijn huid ineens perfect is na het gebruik van deze maskertjes. Wel voelt mijn huid heerlijk verzorgd en zacht aan, maar dat effect heb ik wel vaker bij een goed masker.

Conclusie

Ik ben erg blij met mijn nieuwe masker-maatje: de UFO smart mask van FOREO. De UFO is echt een uniek en bijzonder apparaatje wat mijn masker-momentje zeker wat leuker en specialer maakt. De trillingen en de warmte die de UFO afgeeft, maakt wel dat het toch een soort gezichtsbehandeling is die je thuis makkelijk en snel kunt doen. Ook de maskertjes die ik tot nu toe heb getest zijn fijn en zorgen ervoor dat mijn huid lekker zacht en gevoed is.

Of ik de UFO smart mask van FOREO aanraad? Ja en nee. Het is écht een fijn apparaatje met fijne maskers, maar de prijs staat me toch wel tegen. De FOREO UFO kost namelijk €279,- (of €195,30 in de aanbieding bij Bol.com) en de maskertjes zijn verkrijgbaar vanaf €9,99 per 7. Persoonlijk vind ik dat echt veel geld. Wel is er een mini variant verkrijgbaar die iets voordeliger is, maar die is nog steeds prijzig. Uiteraard kun je wel enorm lang met dit masker doen. Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken, opladen en heel vaak gebruiken. Laten we het erop houden dat het zeker een flinke uitgave is. Maar als je dat er voor over hebt, je er wel wat voor terug krijgt.

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog