Salcura – Natural Skin Therapy

Waarom ik make-up ben gaan gebruiken? In eerste instantie vanwege mijn slechte huid. Jup, ik had echt zo’n puberhuidje. Kneitervet en altijd puistjes everywhere. Als een echte puber schaamde ik me daar natuurlijk voor, dus plamuurde ik alles dicht. Je weet wel, met zo’n heerlijke foundation mousse. Dat is het startpunt geweest van mijn liefde voor make-up. Naast make-up, ben ik ook veel bezig met skincare. Want een goede basis is zo belangrijk en je kunt zo veel bereiken met de juiste skincare. Een tijdje terug had ik een pers event waar ik kennis maakte met het skincare merk Salcura. Een natuurlijk skincare merk wat zich focust op probleemhuidjes. Ondertussen heb ik wat producten getest en wil ik je graag wat meer vertellen over dit merk! Let’s go!

Salcura maakt effectieve en natuurlijke producten voor iedereen die last heeft van allergische hudiaandoeningen. De producten zitten vol voedingstoffen die ervoor zorgen dat de huid zichzelf eenvoudig beter kan maken. De producten van Salcura zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor de meest gevoelige huidjes. Synthetische ingrediënten worden vermeden omdat die ongeschikt zijn voor de gevoelige huid.

salcura natuurlijke skincare

De eerste producten waar ik kennis mee maakte zijn deze twee: het Dermaserum en de Zeoderm. Het Dermaserum is een licht en zacht gezichtsserum dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Het serum voedt en hydrateert de huid. Het serum kan volgens Salcura zelfs gebruikt worden op de meest kwetsbare huid rondom de ogen en mond en is speciaal ontworpen voor de droge en gevoelige huid.

De Zeoderm is een unieke crème die ingrediënten bevat zoals lijnzaadolie, jojoba olie en zeoliet. Deze moisturiser verlicht jeuk, vermindert irritatie en maakt de huid zacht. Ook dit product is geschikt voor de droge tot zeer droge en vochtarme huid. Salcura geeft aan dat dit product een licht tintelend gevoel kan geven na het aanbrengen. Dat is geen reden tot paniek, want dat geeft aan dat het product zijn werk doet.

salcura bioskin review

Ik zou mijn huid nu niet omschrijven als echt een probleemgevalletje. Mijn gezicht is zeker wel droog, maar ik heb geen eczeem of rosacea in mijn gezicht. In de winter heb ik wel een heel klein beetje eczeem op mijn handen, maar daar blijft het bij. Hou tijdens deze review dus in je achterhoofd dat mijn huid niet extreem gevoelig of problematisch is.

Het Dermaserum ruikt heel duidelijk naar eucalyptus. Daar moet je van houden. Gelukkig trekt de geur wel redelijk snel weg na het intrekken, want ik hou niet zo van hele sterke geuren in mijn huidverzorging. De crème is vrij vloeibaar, waardoor hij makkelijk uitsmeert en heel snel intrekt. Mijn droge huid vind deze crème zeker fijn. Als ik deze crème regelmatig gebruik, merk ik zeker dat mijn droge plekjes minder worden.

De Zeoderm gebruik ik voornamelijk voor mijn handen of andere droge plekjes. Deze crème is een beetje bruin-groenig van kleur en ruikt vrij kruidig. Deze geur vind ik niet zo lekker. Ik gebruik deze crème graag op mijn eczeemplekjes op mijn handen en daar werkt hij erg fijn voor. Het jeukt en trekt minder en als ik goed blijf smeren, heb ik er weinig last van. Fijn!

salcura antiac lijn

Naast de Bioskin lijn heeft Salcura ook andere lijnen, zoals de Antiac lijn. Deze lijn staat in het teken van de vette en acne-gevoelige huid. Hoewel ik zelf dus een droge huid heb, heb ik wel regelmatig last van oneffenheden. Tijdens het pers event werd me verteld dat ik de Antiac lijn dan ook prima kan gebruiken. Omdat mijn huid er nu voor mijn doen echt goed uitziet, heb ik deze producten nog niet tot in detail getest, maar ik wilde ze je wel graag laten zien. Want ook voor de andere huidjes dan de droge heeft Salcura dus producten!

salcura skincare

Conclusie

Ik vind de producten van Salcura die ik tot nu toe heb getest erg fijn. Ik vind het fijn dat het merk natuurlijk is en cruelty free. Dat vind ik vooral in mijn skincare toch wel een pré. Of deze producten de oplossing zijn voor jouw probleemhuid, vind ik lastig te zeggen. Voor mij werken ze fijn. Of mijn droge huid en eczeem op mijn hand als sneeuw voor de zon verdwijnen? Dat helaas niet, ik moet de producten wel blijven gebruiken om er zo min mogelijk ‘last’ van te hebben. De producten van Salcura kosten tussen de €14,- en €20,- en zijn verkrijgbaar bij Holland & Barret.

Hou jij je bezig met skincare?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog