Urban Decay – Beached eyeshadow palette review + ooglook

beached eyeshadow palette urban decay

Als ik denk aan de zomer, dan denk ik aan zon, zee, strand én cocktails. Ja, vooral voor dat laatste kun je me ’s nachts wakker maken. Of nou ja, ik blijf er wel wakker voor laten we het zo zeggen. Urban Decay snapt deze zomerse vibes compleet en creëerde speciaal voor deze zomer het Beached Eyeshadow Palette. Een palette vormgegeven met palmbomen en vol tropische kleurtjes. Sounds like a good plan to me! Vandaag laat ik dit zomerse palette dan ook graag aan je zien. Benieuwd?

Ik vind het Beached palette heel mooi vormgegeven. Door de palmbomen die op de verpakking staan en de koperen letters krijg ik er echt een zomergevoel van. Het palette gaat anders open dan ik had verwacht. Het palette is namelijk verticaal. Zie je me al struggelen om dit palette open te krijgen? Hoewel ik het leuk vind dat Urban Decay eens iets anders doet dan normaal, moet ik er nog wel een beetje aan wennen. Een horizontaal palette werkt toch net wat makkelijker vind ik.

Volgens Urban Decay doet dit palette je denken aan een zwoele, zomerse dag. Het palette bevat maar liefst acht nieuwe tinten die van warm koper tot diep turquoise gaan. De tinten leveren een langdurig kleurresultaat, zelfs in de zomer. De oogschaduws zouden fluweelzacht, goed gepigmenteerd en makkelijk te blenden zijn. Urban Decay is daarnaast 100% cruelty free.

In het palette zitten dus acht tinten. De onderste tint in het palette is Wedge: een metallic en diepbruine koper. De tint daarnaast Plunge, een diepe blauwgroene tint. De volgende tint is Double Dip, een metallic en felle blauwgroene tint. Daarnaast zie je de metallic goud/bronze tint 16th St. De volgende tint is Daybreak, een matte, terra-cotta kleur met een rode ondertoon. Next up is Heatwave, een roestige metallic en vervolgens zie je Blaze: een metallic perziktint met een roze ondertoon. De laatste oogschaduw in dit palette is Salt, een satijnglanzende ivoorkleur.

beached eyeshadow palette swatches

Hierboven zie je de swatches van de oogschaduws. Van links naar rechts zie je: Wedge – Plunge – Double Dip – 16th St. – Daybreak – Heatwave – Blaze – Salt.

Wat me opvalt is dat alle tinten écht goed gepigmenteerd zijn. Zelfs de matte tinten zien er echt goed uit. Wat me ook opvalt is dat er slechts twee matte tinten in dit palette zitten. Ik vind zelf dat je alsnog genoeg kanten op kunt met dit palette, maar dat kan iets zijn om rekening mee te houden. Ook zijn sommige tinten een beetje korrelig, zoals 16th St. Daar moet je dus mee opletten wanneer je hem aanbrengt.

Met dit palette kun je enorm veel verschillende looks maken. Je kunt gaan voor een rustige, basic look, een warme look maar ook een opvallende look met een blauwe tint. Ik ging bij mijn eerste look voor de warme tinten in dit palette. In mijn crease bracht ik Daybreak aan. Daybreak vind ik zo’n mooie kleur! Over mijn bewegend ooglid bracht ik Blaze aan, wat ik ook een hele bijzondere kleur vind. In mijn outer V bracht ik Heatwave aan en mijn look maakte ik af met wat eyeliner en mascara.

De tinten brengen makkelijk aan en zijn erg goed te blenden. Ze zijn lekker zacht, waardoor ze ook goed op te bouwen zijn. Wel zijn sommige tinten een heel klein beetje korrelig, waardoor je moet opletten met fall-out. Maar over het algemeen ben ik erg te spreken over de kwaliteit van de oogschaduws!

Conclusie

Ik vind het Beached Eyeshadow Palette van Urban Decay enorm leuk. Het palette is perfect voor de zomer door de tropische verpakking. Ook de tinten in het palette zijn lekker zomers. De oogschaduws zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd en werken fijn. Er zitten zeker hele mooie oogschaduws tussen. Dit palette kost €39,00.

Wat is jouw favoriete zomerse oogschaduwpalette?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog