4711 acqua colonia – red apple & chili

De meeste van mijn parfums draag ik het hele jaar door. Gewoon omdat ik ze zo lekker vind en ik ze bij alle seizoenen vind passen. Toch heb ik een paar geuren die ik hartje zomer niet zo snel draag. Hieronder vallen mijn wat warmere en zwaardere geuren. Laatst voegde ik een geur aan deze najaars-parfums toe: red apple & chili van 4711. Vandaag wil ik deze bijzondere geur met je delen. Benieuwd?

De geur zit in een glazen flesje met een geruit patroon. In het midden van het flesje zit een rode sticker met zilverkleurige details. Ook de dop is zilver. Hoewel dit flesje enorm goed bij het merk past, vind ik hem voor mij persoonlijk iets te klassiek. Dit is niet een geur die ik in eerste instantie zou pakken als ik alleen naar de verpakking kijk. Wel vind ik het patroon in het glas erg mooi.

Red apple & chili is een, zoals 4711 het noemt, seasonal edition. Volgens 4711 is red apple & chili een verwarmende geur waarmee je in de verleiding komt je gewoon over te geven aan ledigheid en te dromen van verre landen. De aromatische rode appel en exotische chilipeper geven de compositie een verwarmend effect. Een combinatie van ingetogenheid en vurig verlangen.

Ik ben geen ster in het omschrijven van geuren, helaas. Ook deze geur is niet de meest makkelijke om te beschrijven. De geur is vrij warm en doet zijn naam eer aan. De rode appel en chili ruik ik namelijk duidelijk terug. Ik zou de geur zelf omschrijven als fruitig met een kruidig randje.

Ik had niet verwacht dat deze combinatie wat voor mij zou zijn, maar ik vind de geur verrassend lekker! Wanneer ik hem op heb, ruik ik de hele tijd aan mijn pols. Wel denk ik dat je echt van deze geur moet houden.

De geur blijft bij mij goed hangen. Net na het opdoen is hij duidelijker aanwezig dan een aantal uur later, maar ook dan hangt de geur nog subtiel om me heen. Dat vind ik wel een groot pluspunt, deze geur is niet te heftig aanwezig.

Hoewel ik het niet verwachtte, vind ik red apple & chili van 4711 enorm lekker. De geur is fruitig en kruidig en is aan de warme kant. Hierdoor is hij perfect voor het najaar. De geur is niet te overdreven aanwezig en blijft goed hangen. Red apple & chili is helaas een limited edition van 4711. Dus als deze geur je wat lijkt, zou ik niet te lang wachten met het aanschaffen ervan. Lijkt deze combinatie je nou niet zo lekker? 4711 heeft ook andere, verrassende geurencombinaties in haar assortiment. Deze variant van 50 ml kost 19,95.

Zou jij deze geur lekker vinden?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog