MAC – nutcracker sweet nude lipstick kit

Hoewel het najaar qua weer niet mijn favoriete seizoen is, is het wel mijn favoriete seizoen als het gaat om make-up. Langzaam aan vullen de winkels zich met de mooiste najaars- en kerstcollecties. De ene nog mooier dan de andere. Naar de collectie van MAC kijk ik altijd echt uit. Het ene jaar vind ik hem echt geweldig, de andere keer valt ie een beetje tegen. Dit jaar is het naar mijn mening weer een hele grote hit. De producten zien er stuk voor stuk prachtig uit én er zitten hele leuke kits in de collectie. Eén van deze kits stond al sinds de eerste foto’s bekend werden op mijn wishlist: de nude lipstick kit. Toen de collectie online kwam, was deze kit helaas al snel uitverkocht. Gelukkig werd hij de dag erna aangevuld en twijfelde ik geen moment: ik bestelde hem. Vandaag wil ik deze kit aan je laten zien. Benieuwd?

De lipsticks zitten in een hard, plastic doosje wat er enorm feestelijk uitziet. Het doosje zelf is zwart met een gouden patroontje. Aan de bovenkant zit een paarse strook als een soort dik lint met knalroze sterretjes. Het doosje is afgemaakt met een schattig gouden bolletje waarmee je het bakje, waar de lipsticks in zitten, eruit trekt.

In het doosje zitten vier lipsticks die er aan de buitenkant identiek uitzien. Toch zijn ze net wat anders dan de meeste lipsticks van MAC. Waar de normale lipsticks een zwarte huls hebben met zilveren details, zijn deze hulzen zwart met hetzelfde gouden patroon als de verpakking en de doppen hebben dezelfde knalroze kleur als de sterretjes.

De lipsticks die in de kit zitten, zijn mini’s. Toen ik de kit bestelde wist ik niet zo goed wat ik hier van moest verwachten. Ik heb dan ook even voor het idee een gewone, full-size lipstick van MAC ernaast gelegd om te vergelijken. Een normale MAC lipstick bevat 3 gram en deze mini’s zijn 1,8 gram per stuk.

Volgens MAC is dit een prachtige set met vier lipsticks in miniformaat met intense tinten. In de holiday collectie Nutcracker Sweet zitten drie verschillende varianten van de lipstick kits: red, nude en pink. Ik koos voor de nude variant.

De nude kit bevat vier lipsticks die, hoe kan het ook anders, nude tinten zijn. In het doosje zitten: crème cup, kinda sexy, nouvelle vogue en whirl. Dit zijn allemaal lipsticks die ook in het vaste assortiment van MAC zitten. Ze hebben dan alleen wel een gewone huls en ze zijn full-size.

Hierboven zie je de swatches van de vier lipsticks op mijn arm. Van links naar rechts zie je: crème cup, kinda sexy, nouvelle vogue en whirl. Zoals je kunt zien zijn alle lipsticks goed gepigmenteerd.  Crème cup iets minder, maar dat komt doordat deze een cremesheen finish heeft. De rest van de kleuren heeft een matte finish.

Hierboven zie je crème cup op mijn lippen. De finish is duidelijk glanzend. Iets wat ik normaal gesproken niet zo mooi vind, maar bij deze lipstick vind ik het wel kunnen. Doordat de dekking ook niet helemaal volledig is, lijkt het een beetje op een gepigmenteerde lippenbalsem.

Kinda sexy is een stuk gepigmenteerder. Deze tint heeft een matte finish en een wat warme, roze-oranje tint. Ik vind deze kleur echt heel erg gaaf!

Ook Nouvelle vogue is een matte tint die erg goed gepigmenteerd is. Nouvelle vogue is een mooie roze tint. Op mijn lippen ziet hij er heel erg mooi uit. Ik denk dat dit wel eens mijn favoriete kleur zou kunnen worden uit dit doosje.

Whirl is een kleur waarvan ik swatches op internet heel gaaf vond, maar toen ik hem bij mijzelf swatchte, toch even schrok. Zou dit mij wel staan? Maar toen ik Whirl opdeed, was ik om. Deze bruinige tint is anders dan de tinten die ik normaal draag, maar wel erg gaaf.

Doordat de finishes van de lipsticks onderling verschillen, is er ook een verschil in de houdbaarheid. Crème cup blijft bij mij het minst lang van allemaal zitten. Doordat de overige drie tinten mat zijn, blijven die bij mij wel erg goed zitten. Een kleine maaltijd overleven ze gemakkelijk en ook een hoofdmaaltijd vaagt ze niet helemaal weg. Wel is het zo dat de slijtage duidelijker te zien is bij een matte tint dan bij de cremesheen. Die laatste vervaagt natuurlijker.

Ik ben enorm tevreden met de nude lipstick kit uit de Nutcracker Sweet collectie van MAC. Het doosje ziet er enorm leuk uit en ook de lipsticks die erin zitten zijn mooi vormgegeven. De kleuren zijn ook stuk voor stuk mijn ding. Hoewel ik de matte varianten net wat mooier vind dan de glanzende cremesheen, vind ik ook die leuk. Alle tinten zitten ook in de vaste collectie van MAC, maar als je net zoals ik toch ook graag zo’n feestelijke kit wil, dan moet je er snel bij zijn. Deze collectie is namelijk maar tijdelijk verkrijgbaar en sommige producten gaan enorm hard. De lipstick kits uit deze collectie kosten 38 euro per stuk.

Wat vind jij van deze feestelijke kit?

Xxx Teddy

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog