Action – black charcoal cleansing wipes

zwarte make-up doekjes action

Black charcoal, oftewel houtskool, is helemaal hot in beauty land. Je kent ze vast wel, die zwarte peel-off maskers die ervoor zouden zorgen dat al je mee-eters weg zijn. Ook de zwarte neusstrips kun je tegenwoordig gewoon bij de Kruidvat kopen. Maar reinigingsdoekjes met houtskool? Daar had ik nog niet van gehoord. Toen een vriendin vertelde dat ze deze gebruikte, werd ik gelijk nieuwsgierig. Tja en nieuwsgierig als dat ik was, besloot ik de doekjes ook in huis te halen. Ik kocht ze bij de Action, heb ze getest en vandaag wil ik er mijn mening over geven. Benieuwd?

De doekjes zitten in een, hoe kan het ook anders, zwarte verpakking. Het pakje is verder zoals ik gewend ben van reinigingsdoekjes. Het pakje sluit makkelijk met een plakstrip, waardoor de doekjes niet uitdrogen. Tip: ik bewaar dit soort pakjes altijd ondersteboven, zodat het bovenste doekje vochtig blijft. De verpakking vind ik verder niet heel bijzonder, maar dat vind ik niet erg. Zoals je kunt zien zijn de doekjes zelf ook echt zwart. Niet een beetje grijs, nee echt pikzwart. Dat had ik toch niet helemaal verwacht!

De make-up doekjes zouden gemakkelijk je huid reinigen en geschikt zijn voor ieder huidtype.

Waar ik bang voor was, was dat het doekje een zwarte waas achter zou laten. Dat is helemaal niet het geval. Het doekje werkt net als ieder ander reinigingsdoekje. Mijn waterproof make-up krijg ik er niet zo gemakkelijk af, maar dat is bij andere doekjes vaak net zo. Mijn gewone make-up verwijdert hij heel makkelijk. Of dit doekje echt iets doet tegen mijn mee-eters? Ik denk het niet. Ik denk dat reinigingsdoekjes niet zo diep reinigen om dat ‘probleem’ aan te pakken. Bij deze zwarte doekjes vind ik het wel lastig om te zien of al mijn make-up van mijn gezicht af is. Op een wit doekje zie je namelijk veel duidelijker of er nog make-up van je huid af komt (mijn doekje is aan het einde vaak helemaal oranje gekleurd, oeps).

Conclusie

Ik vind de black charcoal cleansing wipes van de Action leuk. Dat ze zwart zijn maakt dat ze net wat specialer en unieker zijn. Of ik ze echt zo anders vind dan gewone doekjes? Dat dan weer niet. Voor mij werken ze eigenlijk net zo goed als gewone, witte reinigingsdoekjes. Ik merk niet echt veel verschil qua reiniging in vergelijking met de ‘gewone’ witte doekjes. Wel is het natuurlijk leuk om te proberen. Omdat de doekjes gewoon fijn werken zal ik ze ook zeker op maken. Ik kocht dit pakje met zwarte reinigingsdoekjes bij de Action en betaalde hier volgens mij ongeveer een euro voor. Dat is wel het proberen waard toch?

Zou jij deze zwarte doekjes proberen?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog