alessandro striplac gellak review

Alessandro Striplac meet the sweets

Wanneer ik mijn nagels net gelakt heb, stel ik mezelf altijd de vraag ‘waarom doe ik dit niet vaker?’. Ik neem mezelf dan ook écht voor om vaker een momentje te nemen om mijn nagels te lakken, totdat ik nog geen 24 uur later zie dat ik er al een stukje nagellak vanaf heb gestoten. Al die moeite voor minder dan 24 uur, nah thanks. Gelukkig is er een simpele oplossing: gellak. Gellak blijft namelijk véél beter en langer zitten. Jaren geleden kocht ik mijn eerste gellak voor thuis en laatst maakte ik kennis met de Striplac van Alessandro. Vandaag vertel ik je alles wat je moet weten over deze gellak.

alessandro striplac lavender lemonade

Alessandro Striplac Meet The Sweets

Volgens Alessandro is hun Striplac dé lakrevolutie. Deze gellak zou veel langer blijven zitten dan doorsnee lak, niet afbladderen en geen oplosmiddel of nagellakremover nodig hebben om verwijderd te worden. Striplac zou je gewoon los kunnen trekken wanneer de kleur verwisseld moet worden. Eenmaal losgetrokken zou jouw natuurlijke nagel nog gezond en onbeschadigd zijn.

striplac review

Zelf heb ik jaren geleden toen de eerste sets op de markt kwamen om thuis gellak te zetten een starterskit van Sensationail gekocht. Deze gellak blijft zitten als een huis, maar mijn nagels eronder beschadigen wel omdat het goedje zo lastig te verwijderen is. De gellak van Alessandro klinkt daardoor een stuk aantrekkelijker, want slappe doffe nagels daar zit niemand op de wachten.

alessandro striplac meet the sweets swatch

Er zijn enorm veel verschillende kleuren Striplac verkrijgbaar, maar als echte pastellover koos ik voor de Meet The Sweets collectie van Alessandro. Perfect voor de lente!

I mean, hoe geweldig zijn al deze kleuren samen! Van links naar rechts zie je: Blueberry Slush, Lavender Lemonade, Unicorn Cake, Ice Cream en Popcorn Love.

alessandro striplac aanbrengen

Alessandro striplac aanbrengen

De Striplac van Alessandro is erg gemakkelijk in gebruik. Volgens Alessandro heb je geen base coat nodig. Wat je wel even moet doen: je nagels ontvetten met een pluisvrij doekje met een cleansing pad/gel cleaner.

Breng vervolgens de eerste laag nagellak aan, laat dit 60 seconden uitharden onder een ledlamp en herhaal deze stap eventueel voor meer dekking van de lak (zelf breng ik altijd 2 laagjes aan). Vervolgens breng je de topcoat aan en laat je deze 90 seconden uitharden. Daarna haal je weer met een pluisvrij doekje en gel cleanser het laatste plakkerige laagje van je nagels af. Na deze simpele stappen is je nagellak direct droog en heb je een perfecte manicure!

unicorn cake alessandro

Wat me opvalt aan de striplac van Alessandro is dat hij hetzelfde aanvoelt als andere gellak die ik getest heb: stevig. Deze lak kan wel tegen een stootje!

Nou ben je natuurlijk benieuwd hoe lang deze stevige gellak blijft zitten. Na een week was ik ineens 1 gelnagel kwijt. Deze had gewoon losgelaten en de nagel eronder voelde en zag er totaal niet beschadigd uit. Langzaam begonnen de nagels een voor een los te zitten en kon ik ze er heel makkelijk vanaf trekken. Allemaal zonder mijn nagels te beschadigen.

Hoewel ik had gehoopt dat de gellak 1,5 tot 2 weken mooi zou blijven, zoals het geval is bij de meeste gellak voor thuis, ben ik echt verbaasd over hoe goed mijn nagels eruit zien na het dragen van deze lak. Geen beschadigde plekken of zwakke nagels die snel breken. Yes!

 meet the sweets gellak

Conclusie

Ik ben enorm blij dat ik kennis heb mogen maken met de Striplac van Alessandro. De kleuren uit de Meet The Sweets collectie van Alessandro zijn geweldig, ze zijn makkelijk aan te brengen én blijven goed zitten.

Helaas blijven ze niet extreem lang zitten voor gellak, maar het grote voordeel is wel dat deze gellakjes je nagels niet beschadigen, zoals veel anderen wel doen. Daarom zal ik sneller mijn Alessandro kleurtjes erbij pakken een volgende keer dan een andere gellak die mijn nagels zwakker maakt. De lakjes van Alessandro kosten €13,49 voor 5 ml en zijn verkrijgbaar bij Viva Donna.

Draag jij graag gellak?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Viva Donna.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog