Impulss gellak review

Impulss – color gel complete starter kit

Het liefst heb ik iedere dag mooie, gelakte nagels. Maar of ik dat ook altijd heb? Helaas niet. Het is toch altijd een klusje om je nagels te lakken én na een paar dagen is het vaak niet meer mooi. Toen er sets op de markt kwamen waarmee je thuis gelnagels kon zetten, was ik dan ook erg nieuwsgierig. Ik bestelde toentertijd de starterskit van Sensationail en ben daar nog steeds enorm enthousiast over. Die lak blijft wél lekker lang zitten. Toen ik laatst op een pers event was, leerde ik nog een andere soort gellak kennen: de impulss color gel. Vandaag wil ik je mijn mening geven over deze kit. Benieuwd?

inhoud starter kit impulss color gel

In de complete starter kit zitten verschillende dingen. Allereerst zit er natuurlijk de LED lamp in waarmee je de gel kunt zetten. Ook zit de stekker erbij. Er zit een instructieboekje bij, waarin precies beschreven staat hoe je de gel moet aanbrengen. Verder zit er nog een vijl in de kit, wat bokkenpootjes om je nagelriemen terug te duwen en wat doekjes om je nagels mee schoon te maken.

impulss color gel nagellak

Als ik het goed begrepen heb, zit er geen nagellak kleurtje bij de kit, maar zit er wel een waardebon in voor een kleurtje naar keuze. Ik kreeg op het event deze vier kleurtjes bij mijn set. Ik heb een hele lichtroze tint, een hele donkerpaarse tint, een donkergroene tint en een roestbruine tint.

img_6697m_zpsrxa5ti9m

Aanbrengen Impulss gellak

Het aanbrengen van de Impulss gellak gaat heel makkelijk. Allereerst vijl je je nagels en duw je je nagelriemen terug. Ook haal je de vijl heel voorzichtig over je nagel zelf heen, zodat de lak beter kan hechten. Vervolgens maak je ze schoon met een speciaal doekje en kun je de lak aanbrengen. Waar de meeste gel nagellakken ook een base en top coat nodig hebben, heeft deze lak dat niet. Je hoeft alleen de kleur twee keer aan te brengen. Per laag laat je de kleur uitharden onder de lamp en vervolgens haal je weer het speciale doekje eroverheen om het plakkerige weg te halen.

img_6678m_zpsm6rzfglr

Ik koos voor de roestbruine tint, vintage rose, omdat ik deze er in het potje erg mooi uit vond zien. Hierboven zie je hoe de tint eruit ziet op mijn nagels, net nadat ik ze gelakt had. Ik vind de kleur hier erg mooi. Het is een beetje een oudroze, bruinige kleur. Ik heb geen kleur in mijn collectie die hier op lijkt.

img_6683m_zps7vxywdry

Maar helaas was deze kleur maar van korte duur. Na een paar dagen had ik het idee dat de kleur wat verkleurd was en na 6 dagen zag de kleur er zo uit. Hij was helemaal lichtbruin geworden. Zo jammer! De lichtroze kleur van impulss heb ik ook al opgehad. Die kun je hier zien. Deze kleur bleef overigens wel gewoon dezelfde kleur. Dus ik ben bang dat het aan deze tint ligt.

De gellak van Impulss voelde na het aanbrengen anders aan dan gellak die ik gewend ben. Het is niet super hard, maar voelt meer als gewone nagellak aan. Helaas blijft de lak ook minder goed zitten dan de gellak die ik gewend ben. Na 5 dagen kreeg ik op een paar plekken al wat beschadigingen en na een week moest ik het er echt afhalen. Toch is 5 dagen voor mij wel prima, omdat de meeste gewone lakjes het bij mij rond de 3-4 dagen volhouden.

img_6663m_zpsduwapk3d

Conclusie

Ik vind de Impulss gellak starter kit erg leuk bedacht. Het is handig dat je alleen maar een kleurlaag nodig hebt en hierdoor werkt deze kit heel makkelijk. Helaas had ik toch net wat meer verwacht van deze nagellak van Impulss. Waar mijn andere gellak echt minimaal een week blijft zitten en stevig aanvoelt, blijft deze lak bij mij echt geen week mooi. De starter kit kost 49,95 en een lakje kost 11,95. Dat vind ik persoonlijk wel erg prijzig voor deze set.

Wat vind jij van gellak?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

  • Ik probeerde de kleur pretty pink en was er super blij mee! Het koraal-roze zomerkleurtje bleef meer dan 1 week mooi zitten. Het verwijderen gaat ook heel makkelijk met de speciale doekjes. Je moet wel eerst de glanslaag van je impulss lak wat opvijlen en elke vinger daarna in een zakje met remover doekje stoppen, zodat de remover goed kan inwerken. Het beschadigt je nagels ook niet, dus ik heb inmiddels extra kleuren gekocht. Ik ben fan!

    • Ik gebruik altijd een pluisvrij doekje om deze laag te verwijderen. Deze zitten vaak bij een starter kit. Zelf heb ik ze ook wel eens gekocht via Aliexpress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog