De 10 beste beauty-tips van mijn vriendinnen

beauty tips van vriendinnen

Binnen mijn vriendinnengroep sta ik bekend als ‘degene met de meeste make-up’. Toch ben ik niet de enige make-up lover van mijn vriendinnen. De meesten kunnen net als ik heel blij worden van een nieuwe MAC lipstick of een mooie highlighter. Ze weten namelijk allemaal hoe ze moeten shinen met highlighter en soms kan ik als echte beautyliefhebber nog wat van ze leren. Tijdens een avondje tutten voor een feestje, vertellen ze me wel eens wat hun beauty-tips zijn. Ik besloot ze te bundelen tot een blogpost met 10 beauty-tips. 10 beauty-tips van niet-beauty-bloggers, die voor zowel beauty als niet beauty bloggers heel handig kunnen zijn. Benieuwd?

1.  Warme dagen? Waterproof mascara

Als het heel warm is buiten, kun je het beste waterproof mascara gebruiken, zodat het de hele dag blijft zitten en je het er niet af zweet. Deze tip geldt overigens ook voor dagen waarop het regent. Wanneer je dan waterproof mascara gebruikt, is de kans groter dat het mooi blijft zitten.

2. Grotere ogen

Wanneer je met een huidkleurig potloodje een lijntje op je waterlijn zet, lijken je ogen groter en krijg je een frissere uitstraling.

3. Geen lekkende flesjes meer op reis

Flesjes body lotion, shampoo, parfum of ander vloeistoffen kunnen in je koffer soms makkelijk open gaan. Wat je kunt doen om dit tegen te houden, is de dop dichtplakken met plakband. Zo kunnen de flesjes niet makkelijk open gaan.

4. Föhn volume

Wanneer je je haar föhnt, kun je het beste met je hoofd naar beneden hangen. Wanneer je je haar ondersteboven föhnt, dus vanaf de onderkant, creëer je namelijk meer volume.

5. Kleur je lippen in met lippotlood

De meeste mensen gebruiken lippotlood om de lippen te omlijnen, waardoor de lipstick niet snel uitloopt en beter zou blijven zitten. Wanneer je je hele lippen inkleurt in plaats van slechts de rand, blijft je lipstick nog langer zitten. Ook dekt hij dan nog beter.

6. Was je kwasten met olijfolie en vaatwasmiddel

Een van mijn vriendinnen raadde aan je make-up kwasten te wassen met een mengsel van olijfolie en vaatwasmiddel. De kwasten zouden hierdoor goed schoon worden, maar ook beschermt de olijfolie ze.

7. Zet oogmake-up iets meer aan als je een bril draagt

Draag je een bril en eyeliner? Zet je eyeliner dan iets dikker aan. Hetzelfde geldt voor mascara en oogschaduw. Gebruik net wat meer van alles. Je glazen maken je ogen namelijk net wat kleiner. Als je + glazen hebt, let dan op, want die vergoten je ogen juist.

8. De beste budget highlighter? Een oogschaduw van Essence

Een van mijn vriendinnen is helemaal weg van het 3D eyeshadow duo van Essence in de kleur 08. De lichte, witte kleur hiervan gebruikt ze graag als highlighter. Ik moet zeggen dat ik de glans hiervan ook erg mooi vind!

9. Geen lipstick meer op je tanden

Ik heb het bijna nooit, maar soms kan het gebeuren dat er lipstick op je tanden zit. Om dit te voorkomen kun je, nadat je je lipstick hebt aangebracht, je vinger in je mond steken, je lippen eromheen vouwen en vervolgens je vinger tussen je lippen uit trekken. Dan zit de overtollige lipstick op je vinger en kan het niet meer op je tanden komen.

10. Strakkere wenkbrauwen

Gebruik een wit/huidkleurig potlood om een lijntje onder je wenkbrauwen te zetten. Wanneer je dit blend, lijken je wenkbrauwen strakker.

Wat zijn jouw beste beauty tips?

xxx Teddy

5 comments

  • Leuk en origineel artikel! Ik draag ook vaak waterproof mascara als ik weet dat het heel warm wordt, omdat het ook helpt tegen zweten/stempelen van je mascara. Ik herken ook heel wat tips van de ‘vroegere’ youtube/blog tijden! Die van olijfolie en afwasmiddel kan ik me bijvoorbeeld nog goed herinneren van Beautygloss.

  • Leuke tips! Altijd handig, vriendinnen hebben die ook dol zijn op make-up. Ik hoef bij mijn vriendinnen echt niet aan te komen voor tips hoor haha :’)

  • Wat een origineel artikel 🙂 Momenteel kan ik hier niets aan toevoegen, hihi. Kan zo niks bedenken namelijk! Dat met de lipstick doe ik ook, maar toch krijg ik het nog voor elkaar om het op mijn tanden te krijgen helaas 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog