Aliexpress – siliconen kwastenset

budget siliconen kwasten set aliexpress

Een tijdje terug was er een hele hype rondom de siliconen spons. Met zo’n spons kon je je foundation aanbrengen zonder dat de ‘spons’ het product op zou zuigen. Ik was toen al een tijdje op zoek naar een fijne, siliconen kwast om mijn gezichtsmaskers mee aan te brengen, zodat ik geen vieze handen meer zou hebben als ik een maskertje gebruikte. Op Aliexpress kwam ik toen deze siliconen kwastenset tegen. Ik bestelde hem omdat ik erg nieuwsgierig was of dit soort kwasten fijn zouden zijn voor het aanbrengen van een maskertje, maar ook voor make-up. Vandaag wil ik mijn mening over deze set met je delen. Benieuwd?

In de set zitten maar liefst zes verschillende kwasten. Allereerst zitten er drie grote kwasten in, die ik voor het gemak even gezichtskwasten noem. De eerste variant is schuin afgesneden en plat. De tweede kwast heeft een ronde bovenkant en is ook plat. De laatste heeft een rechte bovenkant.

Ook zitten er drie kwastjes in de set die een stuk kleiner zijn. Waar je deze kwastjes precies voor zou moeten gebruiken, weet ik niet zo goed. Maar ik denk dat ze geschikt kunnen zijn voor eyeliner/concealer. De eerste variant is klein en schuin afgesneden. De tweede is lang en puntig en de derde heeft een platte, ronde bovenkant.

Ik vind de kwasten er goed uitzien. Ze hebben allemaal een vrolijke, mintgroene kleur. Ook voelen ze stevig aan en zijn ze niet te klein, waardoor ze prettig in de hand liggen.

De kwasten zijn gemaakt van siliconen en zijn vrij flexibel zoals je hier kunt zien. Toch zijn ze wel wat lastiger te bewegen dan echte kwasten. Maar dat had ik ook wel verwacht.

Ik bestelde de kwasten oorspronkelijk omdat het me handig leek hier een maskertje mee aan te brengen, maar ik was ook wel erg nieuwsgierig naar hoe ze het zouden doen met make-up. Als eerste gebruikte ik ze voor het aanbrengen van een gezichtsmasker. Hier gebruikte ik de grootste kwast voor, omdat me dat het makkelijkste leek. Dit werkte prima! Het aanbrengen ging heel makkelijk en ik had geen vieze handen meer. Ja, hier is deze set wel handig voor!

Toen was ik benieuwd naar hoe de kwasten zouden werken met make-up. Ik besloot er allereerst mijn concealer mee aan te brengen, maar helaas ging dat gelijk al niet heel goed. Het aanbrengen ging nog wel, maar het blenden was een drama. Ik moest het toch echt met mijn vingers corrigeren, wilde het er mooi uitzien. Helaas, voor make-up zijn deze kwasten dus niet zo’n succes. Blenden is namelijk niet te doen met zo’n stugge kwast.

Conclusie

Ik vind de siliconen kwastenset van Aliexpress leuk. De kwasten zien er allemaal mooi en goed uit en de set heeft maar liefst zes verschillende soorten. Het ligt eraan waar je de kwasten voor wilt gebruiken of ze fijn zijn. Zo vind ik ze voor make-up totaal niet fijn werken, maar vind ik het echt een uitkomst voor het aanbrengen van mij gezichtsmasker. Nu hoef ik dat niet meer met mijn handen te doen! Of je deze hele set nodig hebt? Persoonlijk vind ik van niet. Ik denk dat je genoeg hebt aan één grote kwast voor het aanbrengen van je gezichtsmasker. Ik bestelde deze set op Aliexpress voor 4,21 bij deze verkoper.

Zou jij dit soort kwasten fijn vinden?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog