Benefit – Hoola bronzer review & swatch

Al tijden stond hij op mijn wishlist. Toch kocht ik hem steeds niet. Vooral de prijs hield me tegen. De kleur misschien ook wel een beetje, omdat ik bang was dat hij te donker voor me zou zijn. Ik heb het over de bekende Hoola bronzer van Benefit. Toen ik laatst een snapchat kreeg van mijn buurmeisje dat ze voor 15 euro deze bronzer had gescoord, twijfelde ik geen moment. Ik zocht de bronzer op en bestelde hem gelijk. Maar goed ook, want twee dagen daarna was hij al uitverkocht. Vandaag geef ik je mijn mening over Hoola. Benieuwd?

Als eerste zal ik even uitleggen hoe het kon dat de bronzer nu maar 15 euro kostte. Normaal is de bronzer namelijk 33 euro. Dat vind ik persoonlijk aardig aan de dure kant. Voor de zomer kwam Benefit uit met een speciale reisverpakking van 4 gram, in plaats van de originele 8 gram. Deze mini variant kostte 15 euro.

De verpakking van Hoola vind ik zelf erg leuk. Het doosje is gemaakt van karton en sluit met een magneetje. Door de kleuren en details die het doosje heeft, doet het me echt denken aan een tropisch eiland. In de deksel van het doosje zit een klein spiegeltje. Ook zit er een klein kwastje in het kartonnen doosje waarmee je Hoola kunt aanbrengen. Hoewel ik thuis liever mijn eigen bronzer kwast en een grote spiegel gebruik om de bronzer aan te brengen, zijn het kwastje en het spiegeltje wel erg handig wanneer je de bronzer onderweg bij wil werken.

Benefit omschrijft Hoola als ‘beach in a box’. Dat snap ik wel, aangezien de verpakking dit echt uitstraalt. Door Hoola aan te brengen creëer je een natuurlijke tan het hele jaar door. De bronzer is compleet mat waardoor hij ook geschikt is voor contouring. Dat laatste is waar ik hem voornamelijk voor gebruik.

Ik had al enorm veel goede verhalen gehoord over deze bronzer, dus toen ik hem binnen kreeg, kon ik eigenlijk niet wachten om hem te proberen. Hierboven kun je zien hoe de bronzer eruit ziet op mijn huid. Zoals je kunt zien geeft de bronzer aardig wat kleur af, maar niet te veel. Dat zou namelijk geen mooi effect geven. Wel is de bronzer erg gemakkelijk op te bouwen.

Natuurlijk gebruikte ik hem na het maken van foto’s gelijk op mijn gezicht. Om te laten zien dat de bronzer erg goed op te bouwen is, laat ik je hierboven drie foto’s zien. Op de eerste, meest linkse, foto draag ik alleen concealer, foundation en poeder. Op de tweede foto heb ik Hoola subtiel aangebracht. Op de laatste foto heb ik Hoola wat duidelijker aangezet. Zoals je kunt zien is er duidelijk een verschil. Wanneer ik Hoola gebruik lijkt het echt net alsof er meer schaduw op valt. De middelste foto is hoe ik de bronzer het liefst draag bij mijn every-day look. Voor een feestje of bijzondere gelegenheid zou ik hem wat heftiger aanzetten.

Hoewel ik in eerste instantie bang was dat de bronzer te donker of te oranje voor mij zou zijn omdat ik erg licht ben, is dit niet het geval. Als ik de bronzer niet gelijk te dik aanbreng, is de kleur juist erg goed voor mijn huidskleur. Ik heb wel eens gelezen dat deze bronzer bij vrijwel iedereen mooi staat en ik denk dat dat zeker klopt!

Ik ben enorm blij met de Hoola bronzer van Benefit. Het product ziet er niet alleen super leuk uit, maar is ook nog eens erg fijn. Het product is erg goed gepigmenteerd en makkelijk aan te brengen. Wat ik ook een enorm groot pluspunt vind, is dat hij makkelijk op te bouwen is. Hierdoor kun je hem heel subtiel en licht aanbrengen, maar je kunt hem ook opbouwen voor een feestje. Ik kocht mijn mini van 4 gram voor 15,- bij Douglas. Helaas is deze mini op dit moment uitverkocht en ik weet niet of deze nog verkocht gaat worden. Wel kun je de full-size van 8 gram kopen voor 33 euro.

Wat is jouw favoriete bronzer?

xxx Teddy

11 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog