biodermal p-cl-e review

Biodermal P-CL-E body care review

De huid van mijn gezicht heeft eigenlijk altijd wel extra verzorging nodig gehad. Maar dat de rest van mijn huid ook droog wordt, is iets van de laatste jaren. Vervelend? Niet per se. Als ik de juiste producten gebruik en mijn huid goed gevoed hou, heb ik er weinig last van. Laatst ontving ik de gloednieuwe P-CL-E lijn van Biodermal. Met 4 hele fijne producten voor een droge huid. Deze producten heb ik uitvoerig getest voor je!

Biodermal P-CL-E

Biodermal had al langere tijd P-CL-E crèmes voor het gezicht. Sinds kort hebben ze vier producten toegevoegd aan de P-CL-E lijn die je lichaam intensief verzorgen: een verzorgende body lotion, kalmerende body lotion, herstellende body crème én een voedende handcrème.

Deze vier producten zouden de droge en gevoelige huid herstellen, intensief hydrateren, roodheden kalmeren en tekorten in de huid aanvullen. De P-CL-E lijn is speciaal voor de droge huid gemaakt, maar kan voor alle huidtypes gebruikt worden. Klinkt goed!

voedende handcreme biodermal

Biodermal P-CL-E Voedende Handcrème

De P-CL-E handcrème zou je handen intensief hydrateren. De canola-olie en ureum waarmee de crème verrijkt is, zorgen voor een 24 uur lange hydratatie. Daarnaast bevat de crème ook vitamine E die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Door deze huidverbeterende ingrediënten wordt de huid weer lekker zacht en soepel.

De handcrème ruikt heerlijk mild en is fijn in gebruik. Hij trekt snel in en laag geen vettig laagje achter. Iets wat ik een groot pluspunt vind. Ook merk ik dat de crème écht zijn werk doet en mijn handen hydrateert en zacht aan laat voelen. Bye droge handen!

verzorgende body lotion

Biodermal P-CL-E Verzorgende Body Lotion

De verzorgende body lotion zou jouw huid weer heerlijk zacht aan laten voelen en intensief hydrateren. Sounds good!

Toen ik deze Body Lotion ging testen, twijfelde ik of ik zo’n pompflacon wel fijn zou vinden. Maar na een paar keer gebruiken was ik om. Hoe handig is dit! Ik heb de Body Lotion nét buiten mijn douche staan, waardoor ik na het douchen alleen maar wat pompjes op mijn handen hoef te doen en me direct in kan smeren. Super easy! Zeker voor iemand die het wel eens vergeet zich in te smeren…

De body lotion zelf ruikt, net zoals de handcrème mild maar wel erg lekker. De lotion is vrij milky en vloeibaar, waardoor hij makkelijk uitsmeert en ook lekker snel intrekt. Na gebruik voelt mijn huid goed gevoed aan.

kalmerende bodylotion biodermal

Biodermal P-CL-E Kalmerende Body Lotion

Heb je een gevoelige huid? Dan is de kalmerende body lotion jouw go to! Deze body lotion is niet geparfumeerd, waar de handcrème en verzorgende body lotion dat wel zijn. Deze body lotion bevat niacinamide (vitamine B3) en pantheon (provitamine B5) waardoor de lotion de gevoelige huid kalmeert.

Zelf heb ik geen last van een gevoelige huid, dus vind ik deze body lotion net zo fijn als de verzorgende body lotion. Maar ik vind het wel super dat Biodermal een speciale variant heeft voor de gevoelige huid!

herstellende bodycreme

Biodermal P-CL-E Herstellende Bodycrème

De herstellende bodycrème is geschikt voor de zeer droge en gevoelige huid. Ook deze crème is parfumvrij en bevat ureum en lipiden, waardoor hij intensief hydrateert en een beschermlaagje op de huid legt. Daardoor kan je huid vocht beter vasthouden. Ook verlicht de crème jeuk en irritatie die veroorzaakt worden door een droge en gevoelige huid.

Dit is de meest voedende crème van het stel. Qua textuur is hij ook wat dikker en duurt het ietsjes langer voordat hij ingetrokken is, maar hij trekt alsnog wel redelijk snel in. Na het insmeren met deze crème voelt mijn huid ook weer heerlijk zacht en lekker gevoed aan.

biodermal p-cl-e lijn

Conclusie

Ik ben enorm enthousiast over de P-CL-E lijn van Biodermal. De lijn bestaat uit verschillende producten die geschikt zijn voor de droge huid. Heb jij net als ik last van een droge huid? Dan weet ik zeker dat jouw huid hier blij van gaat worden. En ideaal: de crèmes trekken lekker snel in en ik vind de pompflacon van de body lotions super easy in gebruik.

Enige nadeel: deze voedende producten zijn niet echt goedkoop. Voor de handcrème betaal je €9,99. De verzorgende body lotion kost €24,99 en de kalmerende body lotion en herstellende bodycrème kosten €29,99 per stuk.

Wat is jouw favo body lotion?

xxx Teddy

Wil je meer beauty reviews lezen? Dat doe je hier.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog