nyx sweet cheeks review

NYX Sweet Cheeks crème blush

Vanwege mijn lichte huid heb ik een soort haat-liefdeverhouding met blush. Blush is prachtig, maar op mijn lichte huid kan het ook al snel te veel zijn. Zeker wanneer ik een felle kleur of blush gebruik die erg gepigmenteerd is. Dat is dan ook de reden waarom ik vaak wegbleef van crème blushes. Tot nu. Ik zag namelijk zo veel mooie resultaten van de NYX Sweet Cheeks crème blush, dat ik deze wel moest proberen!

sweet cheeks mousse blush nyx

NYX Sweet Cheeks

De NYX Sweet Cheeks blush mousse, zoals NYX het zelf noemt, is een crème blush die voor een natuurlijke finish zorgt. De formule is 100% vegan en zou makkelijk op te bouwen zijn. Let’s test this!

swatches nyx sweet cheeks

Er zijn 6 verschillende tinten verkrijgbaar van de NYX Sweet Cheeks blush. Ik koos zelf voor deze twee. Links zie je Bombshell. Een warme, donkerroze kleur. Rechts zie je de swatch van Nude’Tude. Nude’Tude is een taupe, roze/beige tint.

vloeibare blush applicator

Crème blush aanbrengen

Waar je normale blush aanbrengt met een blush kwast, kun je deze blush van NYX het beste blenden met je vingers. Er zit een soort lipgloss applicator bij waar je de blush mee kunt aanbrengen op je gezicht.

creme blush aanbrengen

Eerlijk? Ik vond het echt wel even wennen met aanbrengen. Maar, als je eenmaal weet hoe je de blush het beste kunt aanbrengen en blenden, mag het resultaat er zijn.

Zelf vind ik het fijn om na het aanbrengen van mijn foundation 3 stipjes blush aan te brengen. Zoals je op de foto kan zien, doe ik dat redelijk hoog op mijn wang. Deze stipjes blend ik vervolgens met mijn vingers uit totdat ik het gewenste effect heb.

Let er op dat je deze stap dus, anders dan bij gewone blush, doet voordat je je poeder gebruikt. Wanneer je deze crème blush nog over poeder heen aanbrengt, wordt het effect een beetje vlekkerig.

Tip: heb je te veel aangebracht? Ga er dan nog een keer overheen met jouw foundationkwast of beauty blender om het effect wat zachter te maken.

nyx nude'tude before after

En wat is het effect van de blush? Dat zie je hierboven. Links zie je mijn gezicht zonder blush en rechts zie je dat ik Nude’Tude heb aangebracht.

Zoals je kunt zien is het effect heel mooi natuurlijk en heb ik een gezonde blos op mijn wangen. Ook past de kleur heel goed bij mijn lichte huid. Ik vind het effect erg mooi en subtiel!

nyx vloeibare blush

Conclusie

Ik ben enorm enthousiast over de NYX Sweet Cheeks crème blush! De kleuren zijn prachtig en het effect is heel mooi en natuurlijk.

Wel is het wat meer werk dan een poederblush en moet je even weten hoe je ze moet aanbrengen. Mijn persoonlijk favoriet is Nude’Tude omdat deze heel mooi bij mijn lichte huid past. Met Bombshell moet ik echt opletten dat ik niet te veel aanbreng.

De NYX Sweet Cheeks crème blush kost €8,75 per stuk.

Gebruik jij wel eens crème blush?

Wil je meer beauty reviews lezen? Dat kun je hier doen!

xxx Teddy

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog