biodermal pure balance

Biodermal Pure Balance huidverzorging review

Mocht je mij al wat langer volgen, dan weet je misschien wel dat ik echt niet de meest makkelijke huid heb. In de pubertijd had ik een echte puberhuid. Nu, jaren later heb ik minder last van onzuiverheden (maar ze zijn er nog steeds) en is mijn huid een stuk droger geworden. Een goede skincare routine zorgt ervoor dat mijn huid een stuk rustiger wordt, minder droog is én mijn make-up flawless zit. Daarom ben ik altijd op zoek naar de fijnste skincare producten die werken voor mijn huid. Laatst ontving ik de nieuwste lijn van Biodermal: Pure Balance. Ik testte alle 4 de producten uit deze lijn en vertel je vandaag wat ik er van vind.

biodermal pure balance skincare

Biodermal Pure Balance skincare

De Pure Balance lijn van Biodermal bestaat uit 4 producten die verrijkt zijn met ingrediënten als vitamine C en E, hyaluronzuur, exfoliërend enzym en (BHA)-salicylzuur om de huid weer in balans te brengen. De huidtextuur zou zichtbaar verbeteren met als resultaat een zachte, frisse en stralende huid. De lijn gaat onzuiverheden tegen, verfijnt poriën en egaliseert de huid. Klinkt goed!

biodermal pure balance cleansing mousse

Biodermal Pure Balance Cleansing Mousse

De Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse van Biodermal is een zachte mousseformule die speciaal ontwikkeld is voor de dagelijkse reiniging van een volwassen huid met onzuiverheden en oneffenheden. Deze mousse verwijdert onzuiverheden en make-up zonder de huid uit te drogen. Ook zou hij reinigen tot diep in de poriën en op milde wijze dode huidcellen verwijderen.

Cleansing foams vind ik altijd fijn om onder de douche te gebruiken. Veel van dit soort foams drogen mijn huid uit. Gelukkig is dat bij deze foam niet het geval. Hij verwijdert mijn make-up en zorgt ervoor dat mijn huid goed gereinigd wordt, zonder deze uit te drogen. Het resultaat? Een gereinigde huid die niet trekkerig aanvoelt. Yes, dit product uit de Pure Balance lijn van Biodermal vind ik fijn!

biodermal pure balance serum

Skin Boosting Serum

Het Pure Balance Skin Boosting Serum is een hooggeconcentreerd serum. De combinatie van actieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur en niacinamide, heeft een intensieve en effectieve werking. Daardoor zou het serum een dagelijkse boost voor de huid zijn.

Serums vind ik vaak fijn werken omdat ze vrij vloeibaar zijn en daardoor snel intrekken. Dat is ook zo met dit serum. Wel vind ik de geur een beetje eigenaardig. Gelukkig trekt deze snel weg na het insmeren. Hoewel het serum fijn werkt, merk ik geen hele grote verschillen aan mijn droge huid. Ik denk dat ik een nog voedender serum nodig heb. Mocht je een normale huid hebben, dan doet dit product misschien wel voldoende voor jou. Helaas voor mij!

biodermal pure balance dagcrime

Skin Purifying Gel-dagcrème

De Pure Balance Skin Purifying Dagcrème is een frisse gel-crème die speciaal ontwikkeld is voor de volwassen huid met onzuiverheden en oneffenheden. Het product hydrateert de huid intensief, vermindert een glimmende huid en zou de vochtbalans verbeteren. Ook zo deze crème je poriën niet verstoppen.

Ook deze crème heeft dezelfde geur als het serum. Niet mijn smaak, maar gelukkig vervliegt ook deze geur snel. Helaas werkt dit product niet zo goed voor mij. Vooral in combinatie met het serum lijkt het alsof het product op mijn huid blijft liggen en ik het zo weer van mijn huid af kan ‘rollen’. Jammer!

skin refining balsem

Skin Refining Nachtbalsem

De Biodermal Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem is een verzorgende crème. Door de combinatie van ingrediënten zou de huidtextuur en -teint verbeteren en de huid op milde wijze geëxfolieerd worden. Daardoor zou deze nachtbalsem onzuiverheden en oneffenheden tegen gaan.

De nachtbalsem is naast de cleansing mousse mijn favoriete product uit deze Pure Balance lijn van Biodermal. Het is een fijne nachtcrème die mijn huid voed en zacht aan laat voelen. Wel merk ik dat ook dit product niet voedend genoeg is voor mijn droge huid, dus ik combineer hem met een voedende gezichtsolie, maar ik denk dat normale huidjes hier wel genoeg aan kunnen hebben.

skincare lijn

Conclusie

Ik was erg benieuwd naar de Pure Balance lijn van Biodermal omdat producten met hyaluronzuur vaak goed werken tegen mijn oneffenheden. De geur van de lijn is helaas niet zo mijn ding, maar er zitten wel 2 producten in deze lijn die goed voor mijn huid werken. Vooral de cleansing mousse werkt goed voor het verwijderen van make-up en het reinigen van mijn huid zonder dat deze mijn huid uitdroogt. Ook de nachtbalsem is een fijn product. Het serum werkt prima, maar niet voldoende voor mijn droge huid ook de dagcrème past helaas niet bij mijn huid. Heb jij een normale huid, dan kunnen deze producten wel voor jou werken!

Ben je op zoek naar producten voor een droge huid? Daar maakte ik eerder al een fijn overzichtje van.

Welke skincare producten vind jij fijn om te gebruiken?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog