biodermal zonbescherming

Biodermal Zonnespray & after sun

De maand augustus is begonnen en ik heb direct het idee dat de zomer is losgebarsten. De weersvoorspelling is tropisch en het zonnetje laat zich volop zien. Ik hou van de zon. De warmte, het lekker in de zon liggen en de zwoele zomeravonden die erbij horen. Mijn huid? Die vind de zon iets minder leuk. Als iemand met een hele lichte huid, is het een must om mezelf goed in te smeren. Maar ook als jij niet snel verbrand is het heel belangrijk om je goed te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Laatst kreeg ik de nieuwste zonproducten van Biodermal binnen om te testen. Vandaag review ik daarom de zonnebrand, after sun én lip balm van Biodermal voor je.

Biodermal zonnebrand review

biodermal zonnebrand review

Wist je dat je je huid om de 2 uur moet insmeren om goed tegen de zon beschermd te zijn? Dat wist ik ook niet! Volgens Biodermal wordt het insmeren makkelijker, leuker én sneller met de Hydraplus Zonnespray SPF 50+. De zonnespray zou je huid beschermen, verzorgen én hydrateren. Dankzij de lichte textuur trekt de crème snel in je huid en zou deze daarna niet vet of plakkerig aanvoelen.

Normaal gesproken gebruik ik nooit een spray om mezelf in te smeren, omdat ik dan altijd het idee heb dat ik minder gericht kan werken en alles onder komt te zitten. Voor deze review van de zonnebrand van Biodermal probeerde ik uiteraard wél een keer een spray. Gelukkig werkt de Biodermal zonnespray heel fijn. Je kunt gericht sprayen en de crème vervolgens gemakkelijk uitsmeren. De zonnebrand plakt niet én trekt zoals beloofd snel in omdat de textuur vrij dun is. Dat vind ik altijd echt een pluspunt, want dat vieze zonnebrand gevoel, daar wordt niemand blij van. Zoals verwacht beschermt de zonnespray met factor 50+ mijn lichte huid goed. 

biodermal zonnebrand en after sun review

Biodermal After Sun

Volgens Biodermal zorgt de After Sun Verkoelende Gel-Crème voor directe verkoeling en kalmering van je huid na het zonnen. De formule zorgt ervoor dat je huid tot 24 uur lang gehydrateerd wordt.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het vaak vergeet om mijn huid te verzorgen na het zonnen. Ik gebruik eigenlijk alleen een after sun als ik per ongeluk verbrand ben en mijn huid de verkoeling goed kan gebruiken. Ik had verwacht dat de after sun een dikke crème zou zijn, maar dat is niet het geval. De after sun heeft een gel-achtige, dunne textuur die heel makkelijk uitsmeert en snel intrekt.

De Biodermal Sun SPF 25 lip balm zou je lippen beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast zou deze lip balm je lippen verzorgen en hydrateren en een subtiele, roze glans achterlaten.

Hoewel ik weet dat veel lippenbalsems SPF hebben, moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit droge lippen of verbrandde lippen heb gehad door de zon. Daarom vergeet ik ook vaak om mijn lippen mee te beschermen. Gelukkig is dat met deze lichtroze lippenbalsem heel makkelijk!

biodermal zonnebrand review

Conclusie

Ik vind de zonproducten van Biodermal heel fijn. De producten werken prettig, smeren fijn uit én plakken niet. Want een plakkerig lijf na het insmeren, daar wordt niemand blij van. Wat ik vooral fijn vindt, is de textuur van beide producten. Zowel de after sun als de zonnebrand van Biodermal zijn vrij dun, waardoor ze makkelijk zijn om mee te werken. De zonnespray kost 27,99 en de after sun 15,99. De prijs van de lip balm kan ik helaas nergens vinden, dus ik denk dat dit een limited edition was.

Wat is jouw favoriete zonnebrand?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

  • Ik gebruik juist altijd sprays, haha. Dat vind ik fijner smeren. Eerst gebruikte ik die van de Hema, die ruikt lekker en sprayt fijn. Helaas heb ik er een erge allergie voor ontwikkelt binnen de afgelopen weken. Dus ik stapte over op Biodermal. Gelukkig geen allergische reactie, maar ik vind juist dat de spray plakt, niet fijn smeert en niet lekker ruikt. Na het insmeren, moet ik telkens mijn handen wassen, omdat ik anders met plakhanden rondloop. Ik heb er twee flesjes van, dus die maak ik wel op. Hopelijk vind ik volgend jaar een zonnebrandspray die aan mijn verwachtingen voldoet.

    • Oh wat balen dat je hier een allergische reactie van krijgt en deze van Biodermal niet fijn vindt. Gek, want ik vind hem dus niet plakken. Misschien moet je eens kijken naar de zonnebrand van Vision, mijn all-time favorite! Volgens mij hebben zij ook sprays

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog