Colormates – kwasten

In de prettybox van afgelopen maand zaten 3 kwasten van het merk Colormates. Toen ik zag dat ze lekker betaalbaar zijn, werd ik enthousiast. Betaalbare en fijne kwasten zijn namelijk niet heel makkelijk te vinden hier in Nederland. Ik probeerde ze uit om te kijken of dit echt fijne kwasten zouden zijn. Kijk je mee?

In de box ontving ik een brow brush and comb, een eye shadow brush en een powder brush. Echte essentials qua kwasten. Alle drie hebben ze syntetische haren. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar vaak worden goedkope kwasten met syntetische haren sneller “ruw” en werken ze dus niet meer zo fijn.

Als eerste de brow brush and comb. Dit is een hard wenkbrauw borsteltje met aan de andere kant een borsteltje om je wimpers mee te scheiden. Twee in één dus, erg handig. Deze ziet er prima uit. Hij heeft een mooi dun zilveren steeltje, wat lekker in de hand ligt. Bij zo’n wenkbrauw borsteltje kan eigenlijk vrij weinig mis zijn. Het wenkbrauw borsteltje is vrij stug, wat ik persoonlijk wel fijn vind werken. Dit borsteltje kost 5,99. Eigenlijk niet heel erg goedkoop voor zo’n simpel kwastje.

De eye shadow brush was de tweede kwast die ik probeerde. Deze heeft weer hetzelfde dunne, zilveren steeltje wat lekker in de hand ligt. De haartjes voelen vrij zacht aan, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Wel vind ik dit oogschaduw kwastje vrij plat en de haartjes staan ook best wel ver uit elkaar. Erg lekker werkt ie niet met het aanbrengen van oogschaduw. Voor oogschaduw over je hele bewegende ooglid is ie nog wel oké. Maar voor 5,99 zou ik hem toch laten liggen.

De laatste kwast is de powder brush van Colormates. Toen ik hem in de verpakking zag zitten, was ik al niet echt enthousiast. De zilveren steel is mooi en makkelijk in gebruik, maar verder vind ik hem vrij goedkoop ogen. De haren zijn niet echt zacht en steken uit. De vorm is niet helemaal wat het moet zijn. Ook heeft deze kwast veel last van haartjes die uitvallen en vind ik hem vrij klein voor een poederkwast. Met aanbrengen werkt ie ook niet echt prettig. De kwast neemt niet zo veel product op en verdeelt dit ook niet echt egaal. Deze kost 6,99.

Helaas… de kwasten van Colormates zijn niet echt mijn ding. De brown brush en combo is prima, maar waarschijnlijk is er wel een goedkopere variant te vinden met dezelfde kwaliteit. De eye shadow brush werkt niet echt fijn en de powder brush al helemaal niet.

Wat is jouw favoriete budget-kwasten merk?

xxx Teddy

 

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog