Essence – contouring brush

Al jaren gebruik ik kwasten om mijn make-up aan te brengen. Op dit moment heb ik zo mijn vaste kwasten die ik dagelijks gebruik. Maar ik blijf nieuwsgierig naar andere kwasten. Zouden die fijner werken? Zouden die het product net wat mooier aanbrengen? Toen ik laatst voor het Essence schap stond, zag ik de contouring brush liggen. Aangezien ik nu een vrij grote kwast voor het aanbrengen van mijn bronzer gebruik, besloot ik hem te proberen. Misschien zou hij hier een fijne vervanger voor zijn. Vandaag wil ik je deze contouring brush laten zien. Benieuwd?

De contouring brush zit, zoals ik gewend ben van Essence, in een plastic hoesje. In het hoesje zit een kartonnetje met informatie en natuurlijk de kwast zelf. De kwast heeft een lila handvat met witte letters en witte bloemetjes. De haren van de kwast zijn lila met witte puntjes.

Volgens Essence is deze kwast een contour-held. De uniek gevormde kwast heeft stevige, rechte haren en die zorgen ervoor dat blenden gemakkelijk is. De contouring brush heeft synthetische haren en is gemakkelijk schoon te maken.

Doordat de haren synthetisch zijn, had ik verwacht dat ze wat stug en hard aan zouden voelen. Maar dat is niet het geval. De haren zijn verrassend zacht en voelen fijn aan op de huid. Gelukkig maar, want ik vind het bij kwasten altijd wel belangrijk dat ze lekker zacht zijn voor de huid.

Deze kwast zou dus geschikt zijn om mee te contouren. Ik gebruik hem zelf niet voor al mijn contouring, maar alleen voor mijn bronzer. Ik breng altijd een klein beetje bronzer aan onder mijn blush en daar vind ik deze kwast persoonlijk geschikt voor. Door de platte vorm en doordat hij niet heel dik is, werkt hij hier fijn voor. De kwast past makkelijk in een wat kleiner doosje en brengt precies aan. De kwast werk dus fijn. Hij doet goed zijn werk en brengt mijn bronzer prima aan. Doordat de haren niet extreem dicht op elkaar staan, geeft hij een natuurlijk effect. Het opbouwen van mijn bronzer en het blenden gaat met deze kwast erg goed.

Ik ben erg tevreden over de contouring brush van Essence. De kwast ziet er vrolijk uit en werkt prima. Het is geen kwast die wonderen verricht, maar dat verwacht ik ook niet. Het is gewoon een fijne en goede kwast. Zeker als je begint met het opbouwen van een kwasten collectie. De contouring brush heeft ook nog eens een heel mooi prijsje. Ik kocht deze kwast namelijk voor maar 2,99 bij Kruidvat.

Wat voor soort kwast gebruik jij om te contouren?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog