Essence – matt matt matt lipstick

Essence - matt matt matt lipstick review

Wanneer ik voor een make-up schap sta, valt mijn oog meestal als eerste op de lipsticks. Datzelfde gebeurde toen ik een tijdje terug voor het schap van Essence stond. Essence heeft sinds kort haar collectie uitgebreid met de matt matt matt lipsticks, lipsticks met een naam die veel beloven én waar ik blij van word. Ik kon het dan ook niet laten en wilde er graag eentje proberen. Vandaag wil ik mijn ervaring met de matt matt matt lipstick van Essence met je delen. Benieuwd?

Ik ben gewend dat de lipsticks van Essence een zwarte huls hebben. De matt matt matt lipsticks zien er totaal anders uit. De huls is zilverkleurig en de dop heeft de kleur van de lipstick. Een leuk detail: de dop is mat, net zoals de lipstick. Bovenop de dop en in de lipstick zit het Essence logo. Ik vind het persoonlijk erg handig dat de huls de kleur heeft van de lipstick, zo zie je gelijk om welke kleur het gaat als je meerdere van de matt matt matt lipsticks hebt.

Volgens Essence zorgen de matt matt matt lipsticks voor een hoge dekking met een matte finish. De textuur van de lipstick zou licht en romig zijn en de collectie zou verschillende kleuren bevatten van fuchsia tot bruin.

In het schap stonden enorm veel mooie kleuren. Hoewel ik even twijfelde of ik voor een felle rood zou gaan, koos ik uiteindelijk toch voor 01 natural kiss. 01 natural kiss is een tint die ik op dagelijkse basis zou kunnen dragen, iets wat ik met een felle rood toch niet zo snel doe. Natural kiss is een frisse, lichte perziktint.

Hierboven zie je hoe natural kiss eruit ziet op mijn pols. Zoals je kunt zien dekt de lipstick goed en is de finish goed mat. Hier vind ik de kleur al erg mooi.

essence natural kiss swatch

Hier zie je het effect van natural kiss op mijn lippen. Wat een mooie kleur! Ook hier dekt hij goed en is de finish mat. De lipstick brengt enorm fijn aan door de romige textuur. De lipstick voelt niet droog aan op mijn lippen, iets waar ik nog wel eens last van heb bij matte lipsticks.

De matt matt matt lipstick blijft prima op z’n plek. Een kleine maaltijd en wat te drinken overleeft hij makkelijk. Na wat vettig eten of een grote maaltijd zul je hem wel een klein beetje bij moeten werken. Ik schat dat de lipstick ongeveer een uur of 4-5 blijft zitten.

Conclusie

Ik ben enorm tevreden over de matt matt matt lipstick van Essence in de kleur natural kiss. De kleur is mooi en erg draagbaar. Dit is echt zo’n kleurtje wat ik er vaak bij pak omdat hij altijd kan. De lipstick voelt prettig aan op mijn lippen en blijft prima zitten. Ook zijn de matt matt matt lipsticks van Essence erg betaalbaar. Per stuk kosten deze lipsticks 2,39.

Wat vind jij van matte lipsticks?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog