the nude edition palette essence

Essence The Nude Edition oogschaduw palette

Mocht je mij al wat langer volgen, dan weet je misschien dat ik maar wat graag nude ooglooks draag. Don’t get me wrong: voor feestjes of andere speciale gelegenheden pak ik graag uit met alles erop en eraan (yaas losse glitters), maar op dagelijkse basis houd ik het toch vaak bij nude tinten. Een tijd terug ontving ik het The Nude Edition oogschaduw palette van Essence. Een budgetproof oogschaduwpalette gevuld met alleen maar nude tinten. Ben jij ook een nude oogschaduw lover? Lucky you, want vandaag vertel ik je alles over dit palette.

Essence The Nude Edition oogschaduw palette

Volgens Essence zorgt dit nude palette ervoor dat jouw ogen stralen. Het palette is gevuld met 9 oogschaduws die goed gepigmenteerd zouden zijn. Door de verschillende finishes, die variëren van matte tot parelachtige finishes, heb je met dit palette alles in huis om jouw make-up hart sneller te laten kloppen.

essence oogschaduw palette the nude edition

Zoals Essence aangaf zit het palette gevuld met 9 kleuren met verschillende finishes. De verschillende finishes zijn mooi verdeeld, zo zitten er 5 matte tinten in en 4 shimmers.

essence oogschaduw nude palette swatches

Op naar de swatches! Toen ik bezig was met swatchen, viel ik van de ene verbazing in de ander. Zo’n goed gepigmenteerd oogschaduwpalette heb ik nog niet eerder van Essence gehad. Het vorige palette wat ik reviewde, was namelijk niet zo fijn. I mean, kijk naar die laatste twee matte tinten. Flabbergasted, right?! Ja, hier wordt ik echt heel erg blij van. 

De oogschaduws zijn wel ietwat poederig, maar dat is iets wat ik van Essence gewend ben en niet zo vervelend vind. De kleurcombinatie vind ik top: de linkerkant in het palette is wat koeler, waar de rechterkant warme tinten bevat. Zo kun je met dit palette een koele én warme look maken.

essence oogschaduw look

Uiteraard maakte ik ook een ooglook met het palette. Omdat dit palette allemaal nude tinten bevat, wilde ik er ook een subtiele every-day look mee maken. Op mijn bewegend ooglid bracht ik kleur 2 aan (van links). In mijn crease bracht ik eerst oogschaduw 4 en vervolgens een beetje van oogschaduw 5 aan om mijn crease wat meer diepte te geven. Omdat ik de look iets donkerder wilde maken, bracht ik een heek klein beetje van oogschaduw 9 aan in mijn outer V. De look maakte ik zoals gewoonlijk af met eyeliner en mascara.

Wat me opviel was dat de oogschaduws iets minder gepigmenteerd zijn op mijn oog. Je moet de oogschaduws echt even opbouwen om wat meer kleur te krijgen, maar daarnaast werken ze heel makkelijk en zijn ze makkelijk te blenden.

essence oogschaduw palette nude

Conclusie

Ik ben blij verrast door The Nude Edition oogschaduw palette van Essence. Dit palette bevat 9 nude tinten die verrassend goed gepigmenteerd zijn. Het palette bevat zowel matte als glanzende tinten en zowel koele als warme tinten. Daardoor vind ik het een perfect nude oogschaduwpalette om mee te beginnen, of natuurlijk om jouw oogschaduwcollectie uit te breiden (je hebt nooit genoeg palettes…). Het enige minpuntje? De oogschaduws zijn een beetje poederig, waardoor je nét iets meer werk nodig hebt om ze op je ogen op te bouwen in intensiteit en je sneller last van fall-out hebt. Dit palette heeft daarentegen wel een heel mooi prijsje. Voor 3,99 haal je dit palette al in huis.

Gebruik jij graag nude oogschaduw?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog