Essence Witch Side oogschaduwpalette

Witch side do you choose? Naast de trend editions die Essence uitbrengt, update het merk een paar keer per jaar haar vaste assortiment. Producten gaan er uit om plaats te maken voor nieuwe. Een van deze nieuwe producten van Essence is het Witch Side oogschaduwpalette. Een palette gevuld met 15 oogschaduws in verschillende finishes. Ik testte het product voor je uit, maakte swatches én probeerde de oogschaduws uiteraard uit met een ooglook. Vandaag laat ik je alles zien!

Essence Witch Side oogschaduwpalette

Essence witch side oogschaduwpalette review

Ik vind dat Essence goed werk heeft geleverd met de verpakking. Wat ziet dit palette er leuk uit. Het is compleet anders dan ik van Essence gewend ben, dus dat vind ik een leuke verrassing. Het palette is gemaakt van karton en als je hem beweegt gaan de ogen op de voorkant open of dicht. Een heel leuk detail!

Wel moet ik zeggen dat ik direct de overeenkomsten met het Huda New Nude palette zie. De ogen voorop, de roze tinten, finishes en natuurlijk ook de vierkante pans voor de oogschaduws aan de binnenkant. Maar goed, de kleuren zijn gelukkig grotendeels wél heel anders.

Volgens Essence is er geen magie meer nodig wanneer je het Witch Side palette in handen hebt. De 15 oogschaduws zouden goed gepigmenteerd zijn. Het palette bevat zowel metallic flake finishes als matte oogschaduws, waardoor je er veel verschillende kanten mee op kunt. Laten we dat eens gaan testen!

Hoewel het palette er heel bijzonder uitziet, is dit palette grotendeels toch gevuld met nude tinten. Ik denk dat dat een slimme zet is, want zo is dit palette geschikt voor veel mensen. Ik vind de metallic tinten met flakes erin heel gaaf! Ook de bordeauxrode tint en de donkerblauwe tint spreken me erg aan.

Essence witch side oogschaduwpalette swatch

Op naar de swatches. Van links naar rechts zie je: Gloomy – Wicked – Ritual – talisman – power – potion – spell – supernatural – wish – charm – shadowy – haunted – magic – amulet – enchanted.

Wat betreft de pigmentatie: die verschilt heel erg per oogschaduw. De ene oogschaduw is écht goed, terwijl er van de ander weinig kleur af komt. De metallic tinten zijn over het algemeen goed gepigmenteerd en geven veel kleur af. Sommige matte tinten zoals spell en wish zijn minder goed. Wel zijn alle oogschaduws wat poederig.

Essence witch side oogschaduwpalette ooglook

Omdat er zo veel tinten in het palette zitten, duurde het even voordat ik wist welke look ik ermee wilde maken. Ik besloot te gaan voor de tinten die ik veelbelovend vond tijdens het swatchen. In mijn crease bracht ik allereerst supernatural aan. Daaroverheen bracht ik potion en gloomy aan. Gloomy bracht ik hierbij vooral aan de buitenkant en mijn outer-V aan. Over mijn bewegend ooglid bracht ik een mix van wicked en amulet aan.

Tijdens het aanbrengen viel me op dat wicked helemaal niet zo goed pakte. Toen ik hem aanbracht met mijn vingers, ging het iets beter, maar pas toen ik amulet eroverheen aanbracht, begon het te dekken. Ook gloomy was vrij stroef om mee te werken, waardoor blenden niet heel makkelijk was. Potion en supernatural daarentegen waren wél heel erg fijn om mee te werken en ook goed gepigmenteerd. Uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat, maar sommige oogschaduws hebben wat meer werk nodig gehad.

Essence witch side oogschaduwpalette review

Conclusie

Ik vind het Essence Witch Side oogschaduwpalette zeker een toevoeging aan het assortiment. Wel moet ik eerlijk zeggen dat de kwaliteit van de oogschaduws echt per oogschaduw verschilt. Waar de ene heel goed te blenden is en veel pigment afgeeft, is de ander net wat stroever en lastiger op te bouwen. Dat maakt dat ik niet helemaal omver geblazen ben door het palette. Maar dat heeft er ook mee te maken dat ik ervaring heb met het Huda New Nude palette. Een palette wat ook metallic flake oogschaduws bevat, maar uit een heel andere prijsklasse komt (€65) en daardoor kwalitatief ook beter kan en moet zijn. Maar voor €9,89 is het Witch Side palette van Essence echt een leuk palette. Goed gedaan Essence!

Wat vind jij van de verpakking van dit palette?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog