Freedom – pro lipstick kit red collection

freedom pro lipstick kit red review

Rode lipstick vind ik geweldig. De perfecte rode tint maakt je make-up look echt helemaal af. Toch draag ik niet zo vaak rood. Het kost tijd om netjes aan te brengen en het is toch vaak wel erg opvallend. Een tijd terug kwam ik bij kruidvat een setje van 5 rode lipsticks van Freedom tegen: de pro lipstick kit in red. Ik besloot hem te kopen, omdat ik meer rood wilde dragen. Hoe kan dat beter door nieuwe lipsticks voor jezelf te kopen? Vandaag wil ik mijn mening over deze 5 lipsticks met je delen. Benieuwd?

De lipsticks zitten in een kartonnen doosje. Op het doosje staan de kleuren die erin zitten. Dat vind ik erg handig, zo weet je gelijk wat je kunt verwachten. De lipsticks zelf zitten in een glanzende, zwarte huls met witte letters. Gelukkig hebben de lipsticks aan de onderkant een randje met hun kleur, anders zou ik ze niet uit elkaar kunnen houden.

Volgens Freedom bevat dit setje 5 mooie lipsticks die veel kleur en impact aan je lippen geven.

Dit setje bevat dus 5 verschillende rode tinten. Van links naar rechts zie je: fever – make me crazy – expression – red wine – Born with it.

Hierboven zie je de swatches van de 5 tinten. Van links naar rechts zie je weer: fever – make me crazy – expression – red wine – Born with it. Om heel eerlijk te zijn valt dit me een beetje tegen. Ik had verwacht dat de donker rode tinten een stuk dekkender en donkerder zouden zijn. Wel vind ik de eerste twee tinten erg mooi. Maar goed, het gaat erom hoe ze er op mijn lippen uitzien.

Hierboven zie je de swatch van fever. Fever is een felle, rode tint die ik mooi vind. Hij is vrij romig en brent gemakkelijk aan. Wel is hij vrij glanzend, maar over het algemeen vind ik het een mooie tint.

Make me crazy is een fellere tint die meer neigt naar koraal. Hij valt heel erg op bij mijn lichte huid, maar ik vind hem toch wel mooi. Ook deze tint dekt prima en brengt makkelijk aan.

Van expression had ik wat meer verwacht. Zoals je kunt zien is de tint vrij transparant, waardoor hij een beetje vlekkerig aanbrengt. Ook had ik gehoopt dat dit een mooie, diepe, rode tint zou zijn. Dit terwijl ik hem nog wel vrij licht vind en zelfs een beetje naar roze vind neigen.

Helaas stelt ook red wine me een beetje teleur. Ik had een donkere rode tint verwacht, maar ook deze tint is nog vrij licht. Gelukkig dekt hij wel beter dan expression, maar alsnog ben ik niet omver geblazen door deze kleur.

Ik had gehoopt dat na expression en red wine weer een topper zou komen, maar dit keer is the last echt the least, want Born with it is een tint die ik er niet snel meer bij zal pakken. Ik moet te vaak over mijn lippen heen met de stick om slechts een klein beetje kleur te krijgen. Dit is meer een tinten lipbalm dan een lipstick. Jammer!

De houdbaarheid van de tinten is op zich prima. Het zijn geen longlasting lipsticks, maar wat drinken en een kleine maaltijd overleven ze wel. Wel moet je ze gedurende de dag een keer bijwerken. Ook vind ik de kleuren veel op elkaar lijken. Natuurlijk zijn ze wel anders, maar sommige tinten liggen niet erg ver uit elkaar. Ik had juist gehoopt 5 compleet verschillende rode tinten te krijgen.

Conclusie

Om heel eerlijk te zijn zou ik de lipstick kit van Freedom niet aanraden. Hoewel ik de eerste twee tinten uit de lipstick kit, fever en make me crazy, wel erg mooi vind, valt het setje me verder gewoon tegen. Ik verwachtte een mooie, volle donkere rood, maar dat zit er niet in. Ook had ik verwacht dat de tinten veel beter zouden dekken. De tinten neigen voor mij te veel naar roze en geven dus te weinig dekking. Jammer! Dit setje kost rond de 5 euro en is verkrijgbaar via verschillende webshops. De lipstick kit is dus wel erg budgetproof. Ook is het merk soms bij Kruidvat verkrijgbaar. Daar heb ik dit setje gekocht.

Wat vind jij van deze kleuren?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog