Guerlain – la petite robe noir

Ik heb een dure smaak als het om parfums gaat. Ik kan er niets aan doen, echt waar. Goedkopere parfums vind ik vaak ook erg lekker ruiken en ik heb er ook wel een paar, maar mijn duurdere parfums ruiken allemaal net iets lekkerder en blijven net wat langer hangen. Laatst zwichtte ik voor een heerlijke, duurdere geur die ik al een tijdje op het oog had. Benieuwd?

Hoewel ik een make-up product nog wel eens koop vanwege de leuke verpakking, zoals laatst met de Cinderella blush, doe ik dit eigenlijk nooit met parfums. Dit omdat een parfum vaak vrij duur is en het mij echt gaat om de geur. Gelukkig hebben de meeste lekkere parfums ook een mooie flacon, dus dat scheelt.

Zo ook la petite robe noir. De flacon is strak, maar aan de bovenkant wat sierlijker door de krulletjes en het leuke hartvormige dopje. Ook het ombre effect wat aan de onderkant van de flacon begint vind ik prachtig. Verder heeft de flacon wat leuke details. Zo vind ik het stofje om de hals erg schattig en de zwarte details op het glas maken het geheel wat moderner.

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar van de la petite robe noir geur. Ik heb de eau de parfum couture variant. Waar het origineel kers bevat, bevat de couture variant framboos. Deze is ietsjes lichter qua geur dan het origineel, maar blijft nog steeds goed hangen doordat het een eau de parfum is.

Geuren vind ik vaak erg lastig om te omschrijven, dus je zult het vooral moeten doen met de noten. De geur begint met bergamot en framboos. De geur bevat Bulgaarse en Turkse roos en de houtige basis bestaat uit patchouli, vertiver, tonkabonen en mos. Hoewel er geen kers in zit, vind ik hem toch een beetje kers-achtig ruiken. De geur is in het kort fruitig en zoet.

Ik vind het heel erg zonde als een dure parfum na een paar uur al vervlogen is. Ik heb daarom eerst een testertje opgemaakt van deze geur voordat ik hem kocht. De geur blijft bij mij erg goed hangen en vervliegt niet snel. Ik doe vaak ’s ochtends mijn parfum op. Na een paar uur ruik ik hem al wel wat minder, maar de geur is er nog wel. Af en toe blijft ie zelfs tot ’s avonds om me heen hangen. Dan ruik ik ineens de lekkere geur weer.

Ik ben helemaal in mijn nopjes met deze prachtige en vooral heerlijke geur van Guerlain. La petite robe noir eau de parfum couture is helaas niet goedkoop. 50 ml kost 91,01. Dat is even slikken, maar gelukkig had ik een kortingsbon die er voor zorgde dat ik 25% korting kreeg. Hierdoor was de geur voordeliger, maar alsnog niet goedkoop. Lijkt je dit nou een hele lekkere geur, maar vind je hem echt te duur? Kijk dan even naar de andere varianten en naar de 30 ml variant. Deze zijn wat voordeliger.

Wat is jouw laatst gekochte geur?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog