Hema – Festival collectie review

hema festival collectie

Mocht je me een beetje kennen, dan weet je dat ik groot festival liefhebber ben. Ik riep al jaren dat ik graag een festival-zomer wilde en dat is me dit jaar zeker gelukt. Ik ben naar enorm vette festivals geweest en heb het zo naar mijn zin gehad! Het is voor mij ook echt een soort vakantie op zich. Festivals zijn tegenwoordig ook een plek om lekker uit te pakken met make-up en dat maakt het natuurlijk nog leuker! Hema begrijpt dit als geen ander en bracht dit jaar speciaal een festival collectie uit. Vandaag laat ik deze aan je zien. Benieuwd?

De collectie bevat verschillende producten. Zo zit er een palette met blush en highlighter in, nagellakjes, verschillende tinten lipgloss en eyeliners. Je kunt er dus bijna een hele look mee maken!

Het eerste palette wat me direct opviel is het blusher & highlighter palette. Dit palette is knalroze en bevat drie poeders. Hiermee zou je volgens Hema een subtiele shine op je gezicht kunnen creëren.

Hierboven zie je de swatches van het palette. Links zie je de twee blushes en rechts de highlighter. De twee blushes vind ik erg mooi. Er komt genoeg kleur vanaf en het zijn tinten die veel mensen zullen staan. De highlighter is wat minder duidelijk zichtbaar. Hij is vrij mat vergeleken met de highlighters die ik in mijn bezit heb, maar daardoor wel perfect als je niet zo fan bent van een duidelijke highlighter. Zelf zou ik op een festival juist mijn meest opvallende highlighter voor de dag halen. Dit palette kost €7,00.

hema festival collectie lipgloss

Op naar de lipglosses! Er zitten 3 lipglosses in de festival collectie waarvan ik er twee heb om aan je te laten zien. Alle lipglosses hebben een duidelijke glitter, wat ik persoonlijk perfect vind passen bij het festivalseizoen. De eerste tint die je ziet heet Wicked Pink en de tweede is Hot Red.

Hierboven zie je de swatches van de lipglosses. Links zie je Hot Red, die ik persoonlijk iets meer naar koraal vind neigen dan rood en rechts zie je Wicked Pink. Er komt echt veel kleur van de lipglosses af en ook de glitters zijn nog goed te zien!

Hot red op mijn lippen. Ik vind de kleur echt mooi. Het is een zachte, koraaltint die neigt naar roze. Ook op mijn lippen is veel kleur te zien en zijn de glitters nog steeds aanwezig.

Wicked Pink is een stuk koeler. Dit is een Barbie roze kleur met paarse glitters. Ook erg mooi! Beide lipglosses dekken goed. Wel zijn beide lipglosses een beetje plakkerig, iets waar ik zelf nooit zo fan van ben. Maar dat hebben vrijwel alle lipglosses. Ook blijven ze geen uren zitten, dus je zult ze gedurende de dag wel moeten bijwerken. De lipglosses kosten €3,50 per stuk.

hema festival collectie eyeliner

Op naar de eyeliners. Dit zijn de Eyeliner pens in een roze en blauwe kleur. Deze pennetjes hebben een vilten stiftje waarmee de eyeliner makkelijk aan te brengen is.

Naast de eyeliner pennetjes bevat deze collectie ook een vloeibare eyeliner: glitter vibe. Dit is een vloeibare, glittereyeliner in een paarse kleur.

Hierboven zie je de swatches van de eyeliners. Zoals je kunt zien dekken de eyeliner pens echt goed! Er komt veel kleur vanaf en er is ook makkelijk een strakke lijn mee te zetten. Ook blijven deze eyeliners goed zitten, want het verwijderen was niet zo heel makkelijk. Daarnaast zijn ze lekker betaalbaar: €3,50 per stuk.

De glitter vibe eyeliner lijkt op de foto wat meer blauw dan in het echt. Zelf vind ik hem in het echt net wat meer paars. Hoewel ik hem er op de swatch echt goed uit vind zien, dekt deze eyeliner op mijn ooglid zelf wat minder goed. Wanneer ik hem aanbreng is het vooral de glans die duidelijk zichtbaar is. Het is niet zo dat er echt een duidelijke, donkere lijn mee te zetten is. Maar als topcoat over je zwarte eyeliner vind ik hem heel gaaf. Deze kost €4,00.

hema festival collectie nagellak

Last but not least zijn er ook nog de nagellakjes. Hier zie je de paarse en blauwe variant. Naast deze twee tinten zijn er ook nog een groene en roze variant. Alle nagellakjes bevatten glitters. Hoe kan het ook anders.

Hier zie je hoe de nagellakjes eruit zien. Beide lakjes dekken met twee lagen goed. Ook vind ik de kleuren erg leuk, ze zijn lekker fel! De nagellakjes kosten €3,50 per stuk.

hema festival collectie review

Conclusie

Ik vind de Festival collectie van Hema erg leuk. Ik vind het sowieso al top dat Hema speciaal voor het festivalseizoen een collectie uitbrengt en dat ook nog eens met leuke, betaalbare producten. Als ik een favoriet zou moeten kiezen, ga ik voor het blusher en highlighter palette. Dit is een palette wat ik er ook na het festivalseizoen nog snel bij zal pakken. Maar ook de felgekleurde eyeliners vind ik erg gaaf voor een feestje! Deze collectie ligt op dit moment in de winkel. Mocht je wat willen scoren van deze festival collectie van Hema? Wees er dan snel bij, want het betreft een limited edition!

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog