hoe kun je jouw beautyblender schoonmaken

Hoe kun je jouw beautyblender schoonmaken?

Heb jij een beautyblender en wil je weten hoe je jouw beautyblender kunt schoonmaken? We kennen hem allemaal: dat knalroze eitje (of in mijn geval lila). Dit eivormige sponsje zorgt ervoor dat je jouw make-up flawless kunt aanbrengen. Maar er is één klein nadeel: dat eivormige sponsje wordt ook heel snel vies. Daarom probeer ik mijn beautyblender minimaal één keer per week schoon te maken. Met een schone beautyblender breng ik mijn make-up weer mooi aan én komt niet al die viezigheid op mijn gezicht terecht. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn beautyblender altijd reinig.

Hoe kun je jouw beautyblender schoonmaken?

In de Reel die ik uploadde op mijn Instagram kanaal kun je stap voor stap zien hoe ik mijn beautyblender reinig. Uiteraard zal ik het hier onder ook stap voor stap voor je omschrijven!

Stap 1: spoelen

Maak jouw vieze beautyblender nat met lauwwarm water en spoel hem even kort uit. Doe dit door hem vol te laten lopen met water en dit vieze water er vervolgens weer uit te knijpen. Herhaal dit een paar keer, zodat het ergste vuil er uit is.

Stap 2: wassen met babyshampoo

Vervolgens wrijf je jouw beautyblender in met babyshampoo. Ik gebruik altijd babyshampoo omdat babyshampoo mild is en je je beautyblender zo min mogelijk kan beschadigen. Welke babyshampoo je precies gebruikt, maakt niet veel uit. Spoel de shampoo er vervolgens weer uit onder de stromende kraan. Knijp in de beautyblender en herhaal dit een paar keer totdat alle viezigheid er uit is.

Stap 3: uitspoelen

Spoel je beautyblender vervolgens na met water om zo alle laatste restjes shampoo er uit te krijgen. Dat is heel belangrijk, want je wil niet dat je de dag daarna deze resten shampoo op je gezicht smeert. Knijp vervolgens al het water uit de beautyblender.

Stap 4: laten drogen

Stap 4 is de meest simpele: laat de beautyblender drogen! Zelf maak ik mijn beautyblender vaak aan het eind van de middag of avond schoon, zodat hij de hele nacht kan drogen en ik hem de volgende dag weer gewoon kan gebruiken.

Benieuwd naar hoe je jouw gewone make-up kwasten het beste kunt wassen? Dat deelde ik een aantal jaar geleden al met je in deze blogpost.

Hoe zou jij jouw beautyblender schoonmaken?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog