maskne

Maskne dit is het en zo voorkom je het

Maskne, een woord waar je waarschijnlijk een jaar geleden nog nóóit van gehoord had, maar we nu helaas wel kennen. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld: het dragen van een mondkapje. Het is eigenlijk gek als je het niet doet. Maar als je last hebt van een acne-gevoelige huid, dan kun je daar door dat mondkapje wel eens last van krijgen. Dan heb je last van maskne.

Wat is maskne?

Wat maskne precies is? Eigenlijk is het in 2 woorden uit te leggen, namelijk: mondkapjes acne. Het is acne of een verstopping van de poriën veroorzaakt door het dragen van een mondkapje.

Hoe ontstaan het?

Hoewel het enorm belangrijk is om een mondkapje te dragen, kan het zo zijn dat jouw huid er minder blij van wordt. Door het dragen van een mondkapje en de wrijving die hierbij ontstaat, kun je last krijgen van puistjes of verstopte poriën. Een beetje vervelend, maar gelukkig zijn er allerlei tips waardoor je maskne kunt voorkomen!

Tips om maskne te voorkomen

1. Was jouw mondkapje met parfumvrij wasmiddel

Allereerst: het is enorm belangrijk om jouw mondkapje regelmatig te vervangen als je een wegwerpmondkapje gebruikt of regelmatig te wassen als je een herbruikbare hebt. Als je je mondkapje wast, gebruik dan parfumvrij wasmiddel. Dat is mild voor de huid en zorgt ervoor dat je huid niet geïrriteerd raakt door parfum.

2. Kies een katoenen of zijden mondkapje

Wist je dat katoen of zijde een stuk vriendelijker zijn voor je huid dan een synthetisch mondmasker? Deze stoffen schuren minder en zijn luchtiger. Let er wel op dat je een mondmasker van 100% katoen aanschaft, zodat deze wel voldoende beschermend werkt.

3. Reinig je huid goed

Reinig je huid regelmatig en goed. Wanneer je de hele dag een mondmasker draagt, is het belangrijk de huid ’s avonds goed te reinigen. Op die manier krijgen de bacteriën die achterblijven door het mondmasker minder kans om puistjes of verstoppingen te veroorzaken. Mijn favoriete manier om mijn huid mild maar wel goed te reinigen is met micellair water.

4. Verzorg je huid extra

Jouw huid is het waarschijnlijk niet gewend om lang met een mondkapje op te lopen, dus wees extra lief voor je huid. Gebruik de juiste skincare voor jouw huid om jouw huid extra te verzorgen. Hydrateer een droge huid meer en houd een verstopte of vette huid juist goed schoon.

5. Pas je make-up routine aan

Als je regelmatig een mondkapje draagt, is het slim om jouw make-up routine hierop aan te passen. Gebruik bijvoorbeeld wat minder make-up op de plekken waar het masker overheen valt. Op die manier kan je huid net wat meer ademen.

Op zoek naar leuke mondkapjes? Daar schreef ik eerder al een blogpost over. Die kun je hier lezen.

Hoe zorg jij ervoor dat je geen last krijgt van maskne?

xxx Teddy

4 comments

  • Hm, kan me goed voorstellen dat dit een ding is ja. Ik werk momenteel vanuit huis en heb mijn mondkapje alleen op als ik bijvoorbeeld naar de winkel ga. En dat is niet zo vaak. Maar niet iedereen heeft natuurlijk die manier (niet vaak dragen) om maskne te voorkomen 😉

  • Ik heb geen last van een acne-gevoelige huid, maar ik heb de laatste tijd wel enorm last van rode wangen en huidirritaties. Ik dacht dat het door het weer kwam, maar gezien de plekken die geïrriteerd zijn, zou het zeker door de mondmaskers kunnen komen! Helemaal niet bij stilgestaan. Ik heb al katoenen mondmaskers, nu ga ik even op zoek naar parfumvrij wasmiddel.

    • Wat goed dat je parfumvrij wasmiddel gaat proberen! Het kan zeker ook door de kou komen (daar krijg ik zelf ook altijd een drogere huid van), maar het kan ook de combinatie zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog