I Heart Revolution – Glitter Palettes

glitter palettes review i heart revolution

Of ik wat heb met glitters? Hell yeah. Ik heb laatst een glitterbroek gekocht, loop het liefst all day every day op mijn glitterlaarsjes én haal bij ieder feestje mijn glitteroogschaduw tevoorschijn. Je zou ook wel kunnen stellen dat ik misschien een klein beetje een zwak heb voor glitters. Misschien. Toen ik de glitter palettes van het merk I Heart Revolution onder ogen kwam, werd ik dan ook direct enthousiast. Palettes met deksels gevuld met glitters gecombineerd met felle kleurtjes, geweldig. Vandaag laat ik de drie verschillende glitter palettes maar al te graag aan je zien. Benieuwd?

Ik vind de verpakking echt geweldig. Deze palettes zijn toch prachtig! De palettes zijn vierkant, hebben allemaal hun eigen kleur en de deksels zijn gevuld met glitters. Alsof het nog niet genoeg was, kunnen de glitters ook bewegen. Ze zitten in een soort water, waardoor ze verschuiven als je ze schuin houdt.

fortune seeker i heart revolution glitter palette review

Het eerste palette wat ik je laat zien is de paarse: Fortune Seeker. Het palette bevat 9 verschillende tinten van paars tot taupe en bruin. 4 tinten hebben een matte finish en 5 ervan hebben een shimmer finish. Het palette zou goed gepigmenteerd zijn, de tinten zouden lang blijven zitten, makkelijk aan te brengen zijn én perfect blenden. Ook is het palette vegan. Klinkt wel erg goed!

fortune seeker revolution swatches

Hierboven zie je de swatches. Helaas hebben de verschillende oogschaduws geen naam. De eerste 3 swatches zijn van de eerste rij. De middelste drie zijn de swatches van rij 2 en de laatste 3 zijn van rij 3. Mijn eerste indruk? Om heel eerlijk te zijn: niet zo best. De tinten zijn vrij poederig en vooral de matte tinten zijn niet echt goed gepigmenteerd. De enige tint waar ik écht over te spreken ben is de eerste.

revolution fortune seeker look

Voor mijn ooglook bracht ik kleur 3 met een fluffy kwast aan in mijn crease. Hier overheen bracht ik de 2e kleur aan om mijn crease wat meer diepte te geven. Kleur 4 (1e kleur 2e rij) bracht ik aan in mijn binnenste ooghoek. Op mijn bewegend ooglid bracht ik kleur 5 aan en kleur 6 bracht ik aan in mijn outer V. Vervolgens blendde ik het geheel en bracht ik wat eyeliner en mascara aan. Als ik naar deze look kijk, vind ik dat de kleuren wel erg subtiel zijn en veel op elkaar lijken. De oogschaduws zijn op mijn oog helaas zoals ik had verwacht na de swatches.

starry eyed i heart revolution glitter palette review

Het tweede palette heet Starry Eyed. Ook dit palette is gevuld met 9 oogschaduws. Dit keer in blauwe en groene tinten, maar ook goud en brons komen terug. 2 tinten hebben een matte finish en de overige 7 hebben een shimmer finish. Ook deze oogschaduws zouden goed gepigmenteerd zijn, longlasting zijn, makkelijk aan te brengen én perfect te blenden. Dit palette is wederom vegan.

starry eyed revolution swatches

Deze swatches lijken er meer op! De eerste 3 zijn weer van de eerste rij. De 3 erna van rij 2 en de laatste 3 zijn de tinten van rij 3. Het jammere aan dit palette is dat er maar 2 matte tinten inzitten. Eentje valt op mijn lichte huid compleet weg. De andere, de donkerblauwe tint, vind ik wel heel gaaf! De tinten in dit palette zijn een stuk minder poederig dan die in het paarse palette.

revolution starry eyed ooglook

Deze ooglook is beter gelukt! Ik bracht de 4e tint aan in mijn crease. Over mijn bewegend ooglid bracht ik de gouden tint, kleur 5 aan. In mijn outer V bracht ik kleur 6 aan en onder mijn oog bracht ik met een dun kwastje een lijntje aan met de matte, blauwe tint, nummer 3. Ik maakte de ooglook af door het geheel te blenden en wat mascara en eyeliner aan te brengen. Deze look vind ik wél erg leuk. De kleuren zie je duidelijk en de tinten zijn ook hier goed gepigmenteerd.

one true love i heart revolution glitter palette review

En dan de laatste van de I Heart Revolution glitter palettes, het roze palette: One True Love. Het vegan palette is gevuld met 9 tinten die variëren van roze tot goud. 3 ervan hebben een matte finish en 6 een shimmer finish. Voor dit palette geldt hetzelfde verhaal: de tinten zouden goed gepigmenteerd zijn, longlasting, makkelijk aan te brengen en perfect blenden.

one true love revolution swatches

Ik had zo gehoopt dat ook deze swatches super zouden zijn, maar helaas. Ook hier vind ik de matte tinten echt niet goed gepigmenteerd. Ook de andere tinten blazen me niet omver.

revolution one true love ooglook

De ooglook voor het roze palette! Allereerst bracht ik kleur 8 aan in mijn crease. Hier overheen bracht ik een beetje van tint 5 aan. Over mijn bewegend ooglid bracht ik kleur 3 aan en in het midden depte ik met mijn vinger een beetje van de 1e kleur. In mijn outer V bracht ik wat van de 9e tint aan. Net zoals met de andere palettes blendde ik het geheel en bracht ik wat eyeliner en mascara aan om de look af te maken. Hoewel ik de look niet slecht vind, merk ik wel dat de tinten niet zo gepigmenteerd zijn als ik had gehoopt. Ze zijn niet super slecht, maar geven zeker geen wauw effect.

Conclusie

Hoewel ik super enthousiast was over de verpakking van de I Heart Revolution glitter palettes van , ben ik dat niet over de oogschaduws zelf. Vooral het paarse en roze palette stellen me toch wel teleur als het gaat om hun pigmentatie. De kleuren lijken in de verpakking veel intenser dan dat ze er op de huid uitzien. Wel is het zo dat de shimmer tinten wat beter gepigmenteerd zijn. Over het groene palette ben ik wél te spreken. Dit palette bevat een paar prachtige tinten die ik nog niet in mijn collectie had en daar zijn de oogschaduws wel goed gepigmenteerd. Als je graag een van deze glitter palettes in huis haalt, misschien alleen om de verpakking, raad ik je dus aan voor het groene palette te gaan. De glitter palettes kosten €11,99 per stuk en zijn onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat vind jij van de verpakking van deze palettes?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog