Kerstlook 2015

Met de kerstdagen pak ik altijd net wat meer uit met mijn make-up. Kerst is voor mij namelijk de perfecte gelegenheid om feestelijke make-up te dragen. Wel is het iedere jaar weer een dingetje, want wat ga ik dit jaar dragen? Gelukkig ben ik al een tijdje geleden begonnen met zoeken en weet ik ongeveer wat ik ga dragen. Misschien twijfel jij nog wel over welke make-up look je gaat dragen. Dat komt dan goed uit, want vandaag laat ik je alvast mijn kerstlook zien zodat je deze misschien als inspiratiebron kunt gebruiken. Benieuwd?

Als ik denk aan kerst denk ik aan veel glitter, glans, shimmer en donkere kleuren. Vorig jaar droeg ik een look met zilveren en grijze tinten op mijn ogen met knalrode lippen. Hier kun je deze look terugvinden. Dit jaar wilde ik wat anders en besloot voor veel shimmer, goud en een donkere berry lipkleur te gaan.

Voor de ooglook van mijn kerstlook besloot ik de volgende oogschaduws te gebruiken: uit het naked 2 palette van Urban Decay gebruikte ik half baked, tease en busted. Uit het #selfie palette van I heart makeup gebruikte ik #chocfix en uit het baked eyeshadow palette van E.L.F. gebruikte ik de drie tinten die je hierboven aangegeven ziet staan met een sterretje. De oogschaduws uit het E.L.F. palette hebben helaas geen namen.

De ooglook begon ik met mijn MAC paint pot in painterly als basis. Hierdoor blijft mijn oogschaduw goed op z’n plek zitten, wordt deze intenser en krijgt een mooie kleur als basis. Na het aanbrengen van mijn basis dipte ik mijn puntige penseel in de donkerbruine tint uit het E.L.F. palette en bracht deze tint aan in mijn crease en outer-V. Het resultaat hiervan zie je op de middelste foto. Daarna pakte ik busted uit het naked 2 palette om mijn outer-V nog iets meer diepte te geven en bracht ik Tease uit het Naked 2 palette aan op het buitenste deel van mijn bewegend ooglid. Dit zie je op de laatste foto van dit rijtje.

Daarna pakte ik mijn blending brush van MAC en vervaagde dit geheel een klein beetje zodat de tinten mooi in elkaar over lopen. Om het allemaal mooi naar boven te vervagen dipte ik mijn blenden brush eerst heel zacht in #chocfix. Links zie je het resultaat hiervan. Daarna bracht ik half baked en een klein beetje van de gouden tint uit het E.L.F. palette aan op het midden van mijn bewegend ooglid. #chochfix bracht ik daarna aan in mijn binnenste ooghoek.

Als laatste bracht ik de donkerbruine en de gouden tint uit het E.L.F. palette nog onder mijn wimperrand aan. Om de look af te maken bracht ik nog wat highlighter aan onder mijn wenkbrauw. Hiervoor gebruikte ik de lichtste tint uit het E.L.F. palette. Ook deed ik mascara en eyeliner op. Hierboven zie je het resultaat van de ooglook.

Hierboven zie je een full-face van de make-up look. Ik draag hier bovenstaande ooglook en de basis zoals ik die normaal ook gebruik. De blush die ik hier draag is de moon dust face powder van Kiko samen met de honolulu bronzer van W7. Doordat de blush al highlighter bevat, hoefde ik geen highlighter meer aan te brengen. Je zou de look zo prima kunnen dragen met kerst, maar je kunt hem ook nog net ietsjes specialer maken. Dat is dan ook precies wat ik deed.

Ik besloot de look namelijk te dragen met mijn nieuwste MAC lipstick: rebel. Rebel is een opvallende berry tint die deze look specialer en opvallender maakt. Ik vind de combinatie van bruintinten, goud en een mooie berry lipkleur heel erg gaaf en feestelijk. Bij deze look draag ik ook nog een mooi, zwart jurkje waardoor ik me op en top feestelijk voel. Laat de kerstdagen maar komen!

Wat draag jij deze kerst?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog