L’Occitane – body milk

 L'Occitane - body milk review

L’Occitane is een merk waar ik al enorm veel positieve dingen over heb gelezen, maar zelf nog nooit iets van geprobeerd heb. Zonde eigenlijk! Maar om de een of andere reden kwam het er gewoon niet van. Nu ik erachter ben dat er in Utrecht een heuse L’Occitane winkel zit, besloot ik dat er eens verandering in moest komen en ik graag eens wat wilde uitproberen. Toen ik er laatst eens heen liep, zag ik dat er sale was. Het perfecte moment om eens wat te proberen. Na even twijfelen, koos ik twee heerlijk ruikende body milks uit. Vandaag wil ik deze beide graag aan je laten zien. Benieuwd?

De twee body milks die ik kocht, zijn mini’s. Ze waren ook verkrijgbaar in een full-size verpakking, maar ik wilde ze eerst eens proberen. De verpakking ziet er vrij simpel en rustig uit. Dat vind ik wel bij het merk passen. De ene tube heeft een gouden tint en de andere is lichtgeel. Beide tubes hebben witte strepen en zwarte letters.

Volgens L’Occitane zouden deze body milks de huid hydrateren, verzachten en subtiel parfumeren. Deze geparfumeerde body milks verzorgen de huid dus wel, maar zijn voornamelijk om ook een lekkere geur achter te laten. Wanneer je huid dus extreem droog is, kun je beter een voller product gebruiken.

De eerste variant die ik probeerde is de jasmin & bergamote variant. L’Occitane beschrijft deze geur als helder en sensueel door de combinatie van jasmijn en bergamot. De body milk heeft, zoals de naam al zegt, een melkachtige textuur en is vrij vloeibaar. Hierdoor smeert hij gemakkelijk uit en trekt snel in.

Hoewel ik de geur van deze body milk in de tube enorm lekker vind, moet ik eerlijk zeggen dat de geur me tegenvalt zodra ik hem aangebracht heb. Om de een of andere reden gaat deze geur gewoon niet zo goed samen met mijn huid. Waar hij in de tube vrij fris ruikt, ruikt hij op mijn huid een beetje zuur. Jammer!

De tweede tube die ik uitkoos is de fleur d’or & acacia variant. L’Occitane beschrijft deze geur als onthullend en licht door de combinatie van mimosa en acacia. Ook deze body milk heeft een melkachtige textuur en is net zoals de vorige vrij vloeibaar. Ook deze smeer gemakkelijk uit en trekt snel in.

Waar ik de geur van de eerste body milk niet erg lekker vond, ben ik wel enorm te spreken over deze variant. Deze ruikt enorm lekker. De geur is een beetje bloemig, maar ook warm.

Beide body milks zorgen ervoor dat mijn huid zacht aanvoelt en subtiel geparfumeerd is. De geur blijft subtiel, maar lang hangen en dat vind ik fijn. Dit is een fijne body lotion voor tussendoor, maar wanneer je echt een droge huid hebt, raad ik je aan een vollere crème te gebruiken.

Conclusie

Ik vind de body milks van L’Occitane erg leuk. Ik ben zeker van plan eens een full-size body lotion van dit merk aan te schaffen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik de jasmin & bergamote geur niet erg lekker vind, maar de fleur d’or & acacia wel enorm lekker vind ruiken op mijn huid. Ik betaalde voor deze twee mini’s 3,25 per stuk in de sale.

Heb jij wel eens wat geprobeerd van L’Occitane?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog