MAC – 168 large angled contour

img_5972m_zpstjoj6nut

Zonder kwasten zouden mijn make-up looks een stuk minder geslaagd zijn. Met kwasten is het allemaal gewoon net iets makkelijker en mooier aan te brengen. Zo ook blush. Toen ik mijn eerste kwasten kocht, koos ik voor een ronde kwast om mijn blush aan te brengen. Dit werkte prima, maar ik zag steeds vaker meiden een schuin afgesneden kwast gebruiken voor blush. Dit leek me enorm handig, dus toen ik investeerde in een betere kwast, koos ik er dan ook eentje die schuin afgesneden was: de 168 large angled contour kwast van MAC. Vandaag wil ik deze aan je laten zien. Benieuwd?

De 168 large angled contour kwast ziet er chique uit. Het handvat is zwart en gemaakt van hout. Het is groot genoeg en ligt lekker in je hand. Op het houten handvat staat met zilveren letters aangegeven dat de kwast van het merk MAC is en om welk nummer het hier gaat. Ik heb over deze zilveren letters een laagje transparante nagellak aangebracht, zodat dit er niet af kan slijten. Dit probleem had ik namelijk met mijn eerste kwast van MAC. De kwast zelf ziet er ook mooi uit. De haren zijn een beetje crème-kleurig en de kwast is vrij vol. De haren staan dicht op elkaar en zijn mooi schuin afgesneden.

img_5974m_zpsp0mxbgwq

Volgens MAC is deze kwast perfect voor het benadrukken van je jukbeenderen. De 168 heeft een hoekige vorm en zou daarnaast zacht en vol zijn. De kwast is handgemaakt waardoor ie volgens MAC van goede kwaliteit zou zijn.

img_5991m_zpsatikvd6h

De haren van de kwast zijn lekker zacht. Ik heb de kwast al meerdere keren gewassen en de haren zijn nog steeds zacht. Dat vind ik een heel groot pluspunt, want een kwast met harde haren of haren die prikken, vind ik gewoon niet zo fijn werken.

Hoewel de omschrijving van deze kwast niet duidelijk aangeeft dat ie geschikt is voor het aanbrengen van blush, gebruik ik hem hier wel voor. Af en toe gebruik ik hem ook om highlighter aan te brengen, maar ik gebruik hem dus vooral voor blush. Voor mij werkt dit gewoon erg goed.

img_5986m_zpstntpfjd3

De kwast heeft vrij veel haartjes en deze staan vrij dicht op elkaar. Dat kun je hierboven goed zien. Hij is dus lekker vol en dat vind ik ook een pluspunt. Hierdoor pakt de kwast genoeg product op om het egaal en mooi aan te brengen. Zelfs een niet zo gepigmenteerde blush is makkelijk aan te brengen met de 168.

Bij mijn andere MAC kwast heb ik nog wel eens last van haaruitval. Met deze large angled contour kwast heb ik daar totaal geen last van. Heel af en toe verliest ie wel eens een haartje, maar dat is echt een uitzondering en ik denk dat je dat altijd wel hebt met kwasten. Heel erg fijn dus!

Ik ben heel erg blij met de 168 large angled contour kwast van MAC. De kwast is lekker zacht en ziet er mooi uit. Ik gebruik hem om mijn blush aan te brengen en hier werkt ie erg goed en fijn voor. Helaas is de kwast wel aan de prijzige kant. Hij kost namelijk 34 euro. Wel doe je enorm lang met zo’n kwast en blijft ie, zoals ik al aangaf, zacht ook al heb je hem meerdere keren gewassen.

Wat voor kwast gebruik jij voor blush?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog