Beauty tips die iedereen zou moeten weten

Beauty is een vak apart. Door er mee bezig te zijn, leer je steeds meer en leer je waarschijnlijk ook van je eigen fouten. Maar door alle blogs tegenwoordig, kun je ook leren van de fouten die iemand anders al voor je gemaakt heeft. Handig! Vandaag wil ik daarom wat tips met je delen die er hopelijk voor zorgen dat jij mijn fouten zelf niet meer hoeft te maken. Benieuwd?

Strakke eyeliner/oogschaduw
Pinterest is mijn grootste bron van inspiratie. Hier kom ik de meest prachtige ooglooks tegen. Vaak met een prachtige strakke wing of een strakke wing van oogschaduw. Maar hoe hard ik ook probeerde, ik kreeg het niet voor elkaar met mijn puntige oogschaduwkwastje. Totdat ik iemand plakbank zag gebruiken. Een wereld ging voor me open en nu kan ook ik een strakke lijn maken zonder al te veel moeite. Woohoo! Je plakt gewoon een stukje plakband vanaf je ooghoek omhoog en gaat hier met je oogschaduwkwast langs. Als je het plakbandje weg haalt, zul je een strakke lijn hebben. Hier gebruikte ik hetzelfde trucje.

Eerst scrubben, dan scheren
Onder de douche deed ik altijd maar wat. Als ik zin had om mijn benen te scrubben deed ik dit en als ik wilde scheren, deed ik dit ook. Pas later kwam ik erachter dat het veel effectiever is en ook beter voor je huid als je eerst scrubt en daarna pas scheert. Niet andersom dus.

Foundation mengen
Kun jij nooit de goede kleur foundation vinden? Is de één te licht en de ander te donker? Probeer dan eens foundations te mengen. De kans is namelijk heel klein dat een foundation precies dezelfde kleur is als jouw huid. Als je foundations mengt, kun je zo de perfecte kleur creeëren.

Vloeibaar over vloeibaar en poeder over poeder
Het maakt uit in welke volgorde je je make-up aanbrengt. Een paar jaar terug bracht ik gerust eerst mijn foundation aan, daarna mijn gezichtspoeder, blush en dan pas vloeibare highlighter. Echt lekker werkte het niet, maar ik wist niet beter. Nu weet ik dat je het beste vloeibaar op vloeibaar aan kunt brengen en als je helemaal klaar bent met vloeibare producten, je verder kunt gaan met alle poedertjes.

Nagellak inkapselen
Ik bracht mijn nagellak altijd met een paar stroken aan, liet het drogen en was klaar. Maar mijn nagellak bleef dan ook niet zo heel lang zitten. Als jij dit probleem herkent en je nagellak langer wilt laten zitten, probeer dan eens om met het kwastje de lak in te kapselen. Breng een beetje lak aan op de bovenkant van je nagel, zodat de lak als het ware om je nagel heen zit en niet stopt waar jouw nagel ook stopt. Hierdoor stoot je veel minder snel je lak eraf en zul je dus langer kunnen genieten van je gelakte nagels!

Wat is jouw favoriete beauty tip?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog