Essie – haute in the heat

In de zomer draag ik het liefst enorm felle lakjes of juist een lief pasteltintje. Nu het steeds wat meer gaat regenen en het ineens een stukje kouder is, haal ik ook graag mijn rood-achtige en de wat donkerdere tinten uit de kast. Zo kreeg ik afgelopen weekend ineens zin om haute in the heat van Essie weer eens op te doen. Tijdens het lakken bedacht ik me dat deze prachtige kleur nog helemaal niet op A Beauty Day voorbij is gekomen. Daarom wil ik vandaag graag haute in the heat aan je laten zien. Benieuwd?

Essie lakjes zien er vaak hetzelfde uit. Mijn flesje met haute in the heat is net wat anders. Deze zat in een setje die ik een tijd terug bij Big Bazaar kocht en is daarom in mini formaat. Het flesje is een stuk dunner vergeleken met de normale Essie flesjes. Verder lijkt het flesje er precies op. Net zoals de grote flesjes zitten de letters van Essie in het glas gedrukt en heeft het flesje een witte dop die fijn in je hand ligt. Het kwastje is ook hetzelfde als dat van de full-size lakjes. Gelukkig maar, want deze vond ik juist zo fijn. Het kwastje is namelijk vrij breed, waardoor ik met één veeg mijn nagel compleet kan bedekken.

Haute in the heat is een rode, bijna frambooskleurige tint. Niet heel donker, maar ook niet zo fel als de kleurtjes die ik graag in de zomer draag. Haute in the heat vind ik een enorme mooie kleur in het flesje.

Ook op mijn nagels ziet haute in the heat er prachtig uit. Het is net geen felrood, maar hij is dus ietsjes donkerder en een beetje framboosachtig. Ik vind het echt een kleur die perfect is voor iedere gelegenheid. Je kunt hem dragen op een gewone schooldag, maar ook naar je werk of naar een net feestje. De lak dekt al heel goed met één laagje, maar ik vind hem net wat mooier met twee laagjes. De laagjes hoeven niet dik te zijn en drogen daardoor snel. Dat vind ik altijd een groot pluspunt, want ik wil niet te lang wachten voordat mijn lak droog is. Haute in the heat blijft ongeveer drie/vier dagen perfect op z’n plek bij mij. Daarna krijg ik kleine chips.

Ik vind haute in the heat prachtig. De kleur is mooi, de lak lakt fijn en dekt goed. Ook blijft ie bij mij aardig lang zitten voor mijn doen. Ik kocht dit lakje in een setje van drie voor 5,- bij de Big Bazaar, maar een full-size kost 9,99 en is onder andere verkrijgbaar bij Etos.

Heb jij lakjes van Essie?

xxx Teddy

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog