Cleanjoy – makeup remover

Wanneer ik make-up draag, verwijder ik dit iedere avond trouw. Als ik met make-up op ga slapen, merk ik dit namelijk gelijk aan mijn huid. Ik kan de laatste keer dat ik met make-up ging slapen dan ook niet meer herinneren. Maar veel reinigingsproducten kunnen best heftig zijn voor je huid. Ik heb nu wel een routine gevonden die mild voor mijn huid is, maar het kan natuurlijk altijd milder: zonder reinigingsproducten. Toen ik op Aliexpress de cleanjoy makeup remover tegenkwam, was ik een beetje sceptisch. Een doek die je make-up zou kunnen verwijderen met alleen water? Vandaag laat ik je zien of het werkt. Benieuwd?

Ik kreeg de cleanjoy binnen in een plastic etui waar met witte grote letters op staat: cleanjoy. Daaronder staat een soort quote: better skin, better life. De verpakking is dus vrij simpel. De make-up remover zelf ziet er wel leuk uit. Hoewel deze er ook vrij simpel uitziet, maakt de lichtroze kleur het toch een leuk ding om naar te kijken. De verkoper waar ik de cleanjoy handdoek bestelde had twee verschillende kleuren. Een rode en de lichtroze tint die ik heb. Ik koos zelf voor de roze variant omdat daar de make-up beter op te zien is en ik zo beter kon zien of het product echt werkt. De doek zelf is vrij groot. Dat vind ik erg prettig, zo hoef je niet de hele tijd met dezelfde plek je huid schoon te maken en kun je steeds een ‘schoon plekje’ gebruiken.

In de etui zat naast de doek ook een kartonnetje met wat informatie en een soort gebruiksaanwijzing. Voordat je de doek voor de eerste keer gebruikt, moet je hem eerst uitwassen. Vervolgens maak je hem nat voor het gebruik. Ik heb dat zelf met lauw water gedaan, omdat ik koud water niet zo prettig vond op mijn gezicht. Dan haal je de doek rustig over je huid heen met ronddraaiende bewegingen om je make-up te verwijderen. Na één keer gebruiken, moet je hem weer uitwassen voor de volgende keer.

Hoewel ik bang was dat de doek misschien ruw zou zijn voor mijn huid, voelt hij heel zacht aan. De ‘haartjes’ zijn wat langer dan bij normale doekjes en het doet me een beetje denken aan de zachtheid van een fleece deken. De doek voelt dus erg prettig en zacht aan op je gezicht.

Ik kon niet wachten om dit product te testen, dus toen ik hem binnen kreeg, waste ik hem gelijk uit. De volgende dag was hij droog en kon ik er eindelijk mijn make-up mee afhalen. Het is eigenlijk een enorm vieze foto, maar ik wilde hem toch graag laten zien zodat je kunt zien hoe goed hij werkt. Na het verwijderen van mijn make-up zag de doek er zo uit. Links zie je mijn eyeliner en waterproof mascara, rechts mijn verwijderde foundation.

Om te kijken of de doek echt alles van mijn huid afgehaald had, haalde ik nog een watje met reiniger over mijn hele gezicht en over mijn wimpers heen. Hierboven zie je het resultaat: de watjes zijn nog vrijwel wit.

Ik ben enorm tevreden over de cleanjoy makeup remover doek. Hoewel ik het niet had verwacht, haalt de doek mijn make-up echt met alleen water van mijn gezicht. Zelfs mijn waterproof mascara gaat gemakkelijk van mijn wimpers af! Deze reinigingsmethode is niet per se sneller, maar zo hoef je geen reinigingsproducten meer te gebruiken én verspil je niet meer zo veel watjes. Ik reinigde mijn huid namelijk iedere avond met watjes en dit scheelt een hoop afval. Het enige nadeel is dat je hem iedere keer na gebruik weer moet wassen. Ik zit er zelf aan te denken om er gewoon een paar extra te bestellen, zodat ik ze niet iedere keer gelijk na het reinigen uit hoef te wassen. Ik bestelde de cleanjoy hier voor 2,71. Dat is ook nog eens een heel leuk prijsje!

Zou jij zo’n doek fijn vinden?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog