Essence – the glow must go on

Afgelopen week liet ik je al het vintage rose eye palette zien uit de Bloggers’ beauty secrets collectie van Essence. Hoewel ik in eerste instantie van plan was om één palette uit de collectie te kopen, kon ik het niet laten om er nog ééntje in huis te halen. Ze zijn namelijk zo leuk! Omdat ik het toch wel heel erg gaaf vind dat een Nederlandse beautyblogger ook mee heeft gewerkt aan deze collectie én het palette van Serena er gewoon heel erg leuk uitzag, besloot ik het the glow must go on bronzing & highlighting palette te kopen. Vandaag wil ik deze aan je laten zien. Benieuwd?

Dit palette ziet er weer een stuk anders uit dan het palette van Palmira. Hoewel de vorm hetzelfde is, heeft dit palette een compleet ander thema. Leuk! Het palette doet me een beetje denken aan een Oosterse/midden-oosten thema met alle zwierige details. Daar passen de beige en blauwe tinten ook erg goed bij. Ik vind het palette er goed uitzien!

Ook de binnenkant van het palette ziet er leuk uit. Hier komen dezelfde details terug. Dat vind ik erg leuk! Ook bevat dit palette, net zoals het vintage rose eye palette een spiegeltje.

Het palette is dus ontworpen door de Nederlandse beautyblogger Serena van Beautylab. Serena koos ervoor het palette te vullen met drie verschillende brozers in warme kleuren die ofwel in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden of afzonderlijk. Met de highlighter kun je je contouren benadrukken en daarnaast bevat het palette ook nog twee oogschaduws. Het kwastje in het palette zou geschikt zijn om de highlighter en de bronzer aan te brengen.

Het palette bevat dus een paar verschillende producten. Er zitten twee oogschaduws in, een highlighter, een bronzer met drie verschillende tinten en een kwastje.

Hierboven zie je de swatches van de drie losse producten. Van links naar rechts zie je de sandalwood oogschaduw, de honey flow highlighter en de cinnamon oogschaduw. Het valt me op dat alle drie de producten erg goed gepigmenteerd zijn. Wel zijn ze een beetje poederig, maar daardoor zijn ze juist erg gemakkelijk op te bouwen. Vooral de highlighter vind ik echt gaaf.

Hierboven zie je de swatches van de glowing bronzer. Van links naar rechts zie je de onderste tint, de middelste tint, de bovenste tint en als laatste zie je een combinatie van de drie tinten. Ook deze zijn erg goed gepigmenteerd. Ook bevatten alle drie de tinten een duidelijke glans. Niet gek ook dat het de glowing bronzer heet.

Alle producten brengen gemakkelijk aan, wel zijn ze een klein beetje poederig, waardoor je op moet letten dat je niet te veel in één keer op je kwast doet. Wat hiervan wel het voordeel is, is dat ze gemakkelijk op te bouwen zijn. Hoewel de bronzer voor mijn lichte huid iets aan de warme kant is, is ie wel heel mooi als ik hem subtiel aanbreng en er nog een klein beetje van mijn every-day-bronzer bij aanbreng. De highlighter daarentegen past heel goed bij mijn huid en breng ik maar al te graag flink aan. Ja, ik vind het een leuk palette!

Ik vind het palette van Serena: the glow must go on bronzing & highlighting palette van Essence uit de bloggers’ beauty secrets collectie echt heel erg leuk. Het palette ziet er niet alleen heel mooi uit, ook de producten zijn stuk voor stuk prachtig. Het palette kost 4,99. Echt een mooi prijsje voor zo’n leuk, multifunctioneel product als je het mij vraagt. Als je dit palette nog wil bemachtigen, zou ik snel zijn, want dit palette is onderdeel van een limited edition.

Zou dit palette wat voor jou zijn?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog