mac stack mascara review

MAC Stack mascara review

De gloednieuwe MAC Stack mascara is hot. Regelmatig zie ik deze buildable mascara voorbij komen op TikTok en Instagram. Als MAC fan kon ik niet anders dan deze mascara in huis halen. Hoewel ik niet hele goede ervaringen heb met de mascara’s van MAC (eerlijk is eerlijk), zorgden alle positieve verhalen en mooie before & afters ervoor dat ik toch nieuwsgierig werd. Ik heb de mascara een kans gegeven en vandaag review ik de MAC Stack mascara voor je!

tiktok hype mac mascara

MAC Stack mascara review

De MAC Stack mascara zit in een zwarte huls, zoals we van MAC gewend zijn. Op de dop zit een zilverkleurige bal. Leuk detail! Volgens MAC heeft deze mascara een klontervrije formule, is hij wimperliftend en geeft je wimpers lengte. Het unieke aan deze mascara is dat deze mascara heel goed op te bouwen zou zijn, zonder je wimpers in klonterige spinnenpoten te veranderen.

borsteltje

Het borsteltje van de mascara is een borsteltje met korte, plastic ‘haartjes’. Het begin is wat dunner en het borsteltje is wat dikker aan het uiteinde. Zelf vind ik dit soort borsteltjes altijd lastig werken, omdat ik hier meer mee knoei in vergelijking tot borsteltjes met langere haartjes. Maar, let’s test it!

mac stack mascara review

mac stack mascara before after

Links zie je mijn wimpers zonder mascara, in het midden draag ik één laagje van de Stack mascara en helemaal rechts zie je mijn wimpers na meerdere laagjes. Ik vind het effect van één laagje heel natuurlijk. De mascara maakt mijn wimpers goed zwart en geeft ze veel lengte. Ik zie al echt een verschil! Dit is echt een soort ‘my lashes but better’ effect.

Als je kijkt naar het effect van meerdere lagen, valt me op dat de mascara mijn wimpers naast lengte ook wat volume geeft. Wel zie ik hier en daar wat klontjes. Het opbouwen van de mascara gaat heel gemakkelijk. Je gaat gewoon meerdere keren over je wimpers heen. Tip: laat de mascara tussendoor ook een klein beetje opdrogen. Breng bijvoorbeeld laag 1 eerst aan op je linkeroog, doe vervolgens je rechteroog en ga daarna pas voor laag 2 weer terug naar links.

Let er wel op dat je, helaas, ook met deze mascara te veel kan aanbrengen. Ik merkte zelf dat ik nu al wat klontjes en aan elkaar geplakte wimpers kreeg. Dat is echt het moment om te stoppen met opbouwen.

m.a.c nieuwe mascara

Conclusie

Ik snap de hype rondom de MAC Stack mascara deels. Aan de ene kant is het uniek dat je een mascara goed op kunt bouwen, maar aan de andere kant vind ik de mascara toch nog klonterig als je te veel aanbrengt. Ja, de mascara is opbouwbaar, maar daar zit al wel snel een maximum aan. Wel vind ik dat de mascara mijn wimpers goed zwart maakt, lengte geeft en wanneer ik meerdere lagen aanbreng, zorgt hij ook voor volume. Ik ben wel erg tevreden over het effect, maar helaas is het niet zo dat je met deze mascara nooit meer last hebt van klonterige, aan elkaar geplakte wimpers.

De MAC Stack mascara is verkrijgbaar in twee formaten: een mini van 7 ml voor €20,- en een normale grootte van 12 ml voor €34,-. Zelf heb ik de mini, omdat ik mascara’s eigenlijk bijna nooit op krijg voordat ik ze na 3 maanden moet vervangen. Eerlijk? Ik vind de mascara best prijzig. Zeker de mini is in verhouding duur.

Ben je op zoek naar een meer budgetproof mascara? Ik schreef laatst een review over de Lash Princess mascara van Essence, go check it out!

Heb jij de MAC Stack mascara al geprobeerd?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog