MAC – Studio Fix Fluid SPF 15 foundation review

studio fix fluid review

Als beautyblogger zou je denken dat ik iedere week wel een nieuwe foundation test. Nou, dat is dus niet zo. Ik ben heel erg gehecht aan mijn Studio Sculpt foundation van MAC, maar ik merkte dat hij me de laatste tijd niet meer zo blij maakte als in het begin. Ik gebruik de foundation ook al jaren, dus het kan dat mijn huid door de jaren heen andere foundation-behoeftes heeft gekregen. Omdat ik de kleur wel nog steeds heel mooi vond, besloot ik binnen MAC een nieuwe foundation te proberen. Na het lezen van tientallen reviews en wat advies uit de winkel heb ik een nieuwe foundation: de welbekende Studio Fix Fluid foundation. Uiteraard hou ik mijn bevindingen niet voor mezelf en deel ik deze vandaag graag met je. Benieuwd?

Over de verpakking van de Studio Sculpt variant was ik erg te spreken. Deze zat in een plastic tube die heel makkelijk werkte. Over de verpakking van de Studio Fix foundation ben ik minder positief. Hoewel ik het flesje er zeker mooi en chique uit vind zien, is hij gewoonweg niet zo praktisch. Een glazen flacon is altijd een beetje tricky als je gaat reizen én het is erg lastig om de laatste beetjes product eruit te krijgen. Ook vind ik het een beetje onzin dat je het pompje er los bij moet kopen, want zonder is hij erg lastig te gebruiken.

mac studio fix fluid foundation lichte foundation

Volgens MAC geeft de studio fix fluid foundation een natuurlijke matte finish met een gemiddelde tot volledige dekking die gemakkelijk in laagjes opgebouwd zou kunnen worden. Daarnaast bevat deze foundation ook SPF 15, wat ik zelf altijd erg fijn vind. De Studio Fix Fluid zou makkelijk aan te brengen zijn, op te bouwen én te blenden. Hij zou comfortabel moeten aanvoelen en lang blijven zitten. Klinkt goed!

De foundation is erg vloeibaar, iets wat ik niet had verwacht voor zo’n dekkende foundation. Hij heeft een waterige substantie, maar is wel dik genoeg om niet direct van je hand af te lopen als je er een pompje op aanbrengt. Ik heb de kleur NC15. Dat is een van de lichtste tinten en deze past perfect bij mijn huid. NC staat voor Not Cool, wat betekent dat deze foundation geen koele ondertoon heeft en dus meer gelig is in plaats van roze. Zelf vind ik dat bij mijn het mooiste staan, omdat dit de roze ondertoon van mijn huid net wat subtieler maakt.

mac studio fix fluid foundation effect

Op naar het resultaat van deze foundation! Links zie je mijn huid zonder enige make-up. Rechts draag ik een laagje van de Studio Fix Fluid foundation. Wat me direct opvalt is dat hij echt mooi dekt en de meeste oneffenheden ook wel goed weg werkt. Wel combineer ik deze foundation normaal gesproken nog met een concealer om die laatste roodheden te verdoezelen. De dekking is niet alleen goed, maar ook natuurlijk. Hoewel hij dus echt goed dekt, is het niet zo dat het vanaf een kilometer zichtbaar is dat ik foundation draag. De finish is lekker mat, maar niet té. Ook zorgt deze foundation ervoor dat mijn huid niet meer zo roze is.

De foundation is heel makkelijk aan te brengen en goed in te blenden. Ook kun je hem goed opbouwen, zonder dat het lelijk wordt. Gedurende de dag blijft deze foundation, mits ik hem natuurlijk goed af poeder, goed zitten. Wanneer het echt heel warm is, krijg ik uiteindelijk wel een glimmende T-zone, maar het valt enorm mee. Dat zou ik bij mijn vorige foundation ook hebben. Droge plekjes zijn minder goed zichtbaar met deze foundation dan met mijn vorige. Dat vind ik wel echt een pluspunt!

mac studio fix fluid foundation review

Conclusie

Je verwacht het waarschijnlijk al: de Studio Fix Fluid foundation van MAC is mijn nieuwe every-day foundation. De foundation heeft de juiste kleur voor mijn lichte huid, dekt goed en heeft een mooi natuurlijk effect. Uiteraard ook niet onbelangrijk: hij blijft de hele dag netjes op zijn plek, accentueert droge plekjes niet en voelt prettig aan op de huid. De Studio Fix Fluid foundation kost €32,50. Dat is zeker niet goedkoop, maar je kunt erg lang met zo’n flesje doen. Wel komt hier nog €5,00 bij op als je het pompje erbij koopt. Deze kun je wel hergebruiken, maar ik vind het zelf een beetje stom dat ze die er niet gewoon bij doen.

Welke foundation gebruik jij graag?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog