Weleda – Skin Food review

skin food weleda review

Na drie dagen herfst merkte ik al direct dat mijn huid er ook nog niet klaar voor was. Dat koude, natte weer? Nah, bedankt. Ik mag niet klagen met mijn huid, want hij is meestal niet zo moeilijk, maar in het najaar kan mijn huid wel een boost gebruiken. Mijn huid wordt droger en lijkt het gewoon niet meer te redden zonder hulp. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes die je kunnen helpen bij droge plekjes, want ik ben niet de enige met dit probleem. Laatst leerde ik Skin Food van Weleda kennen, een multifunctioneel product wat inzetbaar is voor vrijwel ieder droog plekje op je lichaam. Ik testte hem voor je uit om erachter te komen of dit een onmisbaar product is voor dit najaar. Vandaag dus mijn review van de Weleda Skin Food. Benieuwd?

weleda skin food review

De verpakking van de Weleda Skin Food vind ik erg leuk gedaan. Het doosje van Weleda past perfect bij de andere producten van het merk. Deze doosjes hebben allemaal dezelfde vormgeving en zijn daardoor herkenbaar. Dat vind ik slim gedaan! De crème zit in een metalen tube. Iets waar ik zelf nooit zo fan van ben, want die kunnen snel gaan scheuren, maar waar ik wél positiever over ben geworden. Tijdens een event bij Weleda werd mij verteld dat dit soort tubes noodzakelijk zijn omdat er op deze manier zo weinig mogelijk lucht bij het product komt en het product dus langer zijn werkzame stoffen behoudt. Een gewone, plastic tube zuigt zichzelf namelijk weer vol lucht. Dat wist ik niet!

weleda skin food review droge plekjes

Volgens Weleda is dit product perfect voor alle plekjes op je lichaam die ruw en droog zijn. Denk hierbij aan droge handen, knieën en ellebogen, gesprongen lippen maar ook je gezicht. Weleda zegt dan ook dat dit een ideaal product is om altijd bij de hand te hebben. Weleda is een merk met alleen maar natuurlijke producten. Dit product is dus ook 100% natuurlijk. Klinkt goed, zo’n multifunctioneel en natuurlijk product!

Zoals je kunt zien is de crème vrij dik. Hij is redelijk stug, waardoor hij niet heel makkelijk is om uit te smeren. Daardoor trekt hij ook niet echt snel in. Zelf gebruik ik deze crème daarom het liefst voor het slapen gaan, zodat het product de hele nacht in kan trekken en ik geen ‘last’ heb van een vettig laagje. De geur van het product is fris, maar ook een beetje kruidig. Echt zoals ik van Weleda had verwacht. Je moet er van houden, al is de geur niet heel erg aanwezig.

Zelf vind ik dit product fijn voor plekjes zoals mijn ellebogen en voor mijn droge handen. Af en toe gebruik ik deze crème ook op droge plekjes in mijn gezicht. Dat doe ik eigenlijk alleen wanneer ik velletjes heb van de droogte. Deze crème is voor mij namelijk echt te vet om als dagcrème te gebruiken. Wanneer ik deze crème aangebracht heb op een droge plek, voelt deze de dag erna beter aan. Wanneer ik dit product op mijn gezicht gebruik zijn mijn velletjes helaas niet direct als sneeuw voor de zon verdwenen, maar na 2 dagen smeren zie ik er nauwelijks nog wat van. Het werkt dus wel!

Conclusie

Dit was mijn review van de Weleda Skin Food! Ik vind de Skin Food van Weleda een erg fijn en handig product. Het product zit in een handzame tube en is multifunctioneel. Zelf vind ik het product vooral fijn voor droge plekjes in mijn gezicht, droge handen en plekken zoals mijn ellebogen. Wel is het zo dat de crème redelijk dik is en daardoor ook niet echt snel intrekt. Ik raad je daarom aan om de crème lekker voor het slapen gaan aan te brengen en een nachtje in te laten trekken. Zo wordt je de volgende ochtend wakker met een heerlijk zachte huid. Dit product is verkrijgbaar in een tube van 30 ml voor €5,99 en een tube van 75 ml voor €10,49.

Kende jij dit product al?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

  • Dit is z’on product die ik al jaaaaaren altijd wel in huis heb.
    Ik gebruikte het vroeger al, toen had het nog een andere naam trouwens.
    Gewoon een super handige creme die ook mega handig is voor onderweg.
    Werkt nml ook als anti blaren middel ( doordat t vettig is neem je de wrijving weg) nagelriem crème, lip balsen en een tip dit ik vaak langs zag komen , als highlighter op je jukbenen. Zelf gebruik ik het af en toe als masker of handcreme als het écht heel guur is buiten, of n klein beetje om mn krullen in toom te houden.

  • Ik kende dit product nog niet, maar het lijkt me erg fijn om in huis te hebben. Mijn huid is nu ook redelijk droog en kan deze crème zeker goed gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog