maison margiela replica parfum ervaring

Maison Margiela Replica parfum review

Al langere tijd had ik een Maison Margiela Replica parfum op het oog. Maar ja, ik had het niet nodig (iets met voldoende parfum voor een weeshuis) en de parfums zijn nogal prijzig. Toch besloot ik dat ik er van mezelf eentje mocht kopen voor mijn verjaardag. Na lang twijfelen had ik de knoop doorgehakt en wist ik welke geur het moest worden. Totdat ik tijdens Singlesday zag dat zélfs de Maison Margiela parfums bij Ici Paris in de aanbieding waren…

maison margiela replica parfum review

Maison Margiela Replica Parfum

Yes, je ziet het goed. Ik besloot daarom de Maison Margiela Replica parfums waartussen ik twijfelde allebei te kopen! Met 25% korting én een cadeaubon viel de schade achteraf namelijk (redelijk) mee. Zeker omdat ik me bedacht had dat ik eigenlijk de volle mep zou moeten betalen.

Wat ik zo leuk vind aan de Replica parfum van Maison Margiela is de ‘storytelling’ rondom de parfums. Iedere parfum is namelijk gebaseerd op een herinnering, gevangen in een geur. Op ieder flesje staat ‘memory in a fragrance’, samen met de plek en periode waarin de herinnering gemaakt is.

Hoewel er ook op ieder flesje staat omschreven wat voor geur het is, wil ik een geur altijd in het echt kunnen ruiken voordat ik ze koop. Geuren kunnen op je huid altijd weer nét anders ruiken. Dus tip van mij: probeer altijd een geur een middagje uit voordat je hem koopt. Zo weet je zeker dat hij lekker is.

In de winkel heb ik alle geuren rustig geroken en uiteindelijk koost ik voor Lazy Sunday Morning en Whispers In The Library.

lazy sunday morning replica review

Lazy Sunday Morning

De Replica geur Lazy Sunday Morning van Maison Margiela is een bloemige geur die de herinnering van een zondagmorgen in bed opwekt. De geur is een combinatie van net gewassen linnengoed met noten van verse peer, iris en witte muskus.

  • Basisnoten: patchouli, witte muskus, absoluut van ambrette zaden
  • hartnoten: iris, oranjebloesem en roos
  • Topnoten: Aldehyde, lelietje-van-dalen, peer

Normaal gesproken ben ik niet zo van de frisse, lichte geuren, maar gelukkig is Lazy Sunday Morning dat ook niet. Door de bloemige noten, de patchouli en witte muskus is het echt een hele lekkere, bijzondere geur met een subtiele hint van net gewassen lakens.

De geur verandert ook duidelijk gedurende de dag, dus ik zou deze geur zeker eens eerst uitproberen voordat je hem aanschaft.

whispers in the library replica geur

Whispers In The Library

Whispers In The Library neemt je mee terug in de tijd. Omringd door oude boeken vertraagt de tijd in het midden van krakend gewaxt hout en bladzijden die omgeslagen worden.

  • Basisnoten: cederhout, vanille en vetier
  • Hartnoten: tonkabonen, Cypriol MD, Benzoë Siam Resinoïd
  • Topnoten: sinaasappelbloesem, patchoeli en peper

Deze geur is mij echt op het lijf geschreven. Als boeken lover word ik alleen al blij van de omschrijving van deze geur. Whispers In The Library is echt een bijzondere geur. Het is een wat zwaardere, warme geur waar je van moet houden en ik snap de connectie met oude boeken.

Ik ben zelf helemaal verliefd op deze geur. Als ik hem draag, blijf ik aan mijn pols ruiken.

maison margiela replica parfum

De replica geuren van Maison Margiela blijven gedurende de dag goed zitten. Het zijn eau de toilettes, maar ze vervliegen echt niet snel. Gelukkig maar!

Conclusie

Ik hou van verhalen en vind dat de storytelling rondom de Maison Margiela Replica parfum de geuren toch iets speciaals geeft. De geuren zijn geweldig, maar de hele beleving eromheen maakt de parfums wel echt af en bijzonder.

De geuren zijn speciaal, ruiken heerlijk en blijven goed hangen. Dat mag ook wel, want een Replica parfum kost €97,- voor 100 ml. Dat is echt niet goedkoop, maar mocht je het er voor over hebben, dan haal je een heel mooi parfum in huis.

Kende jij de Replica geuren van Maison Margiela al?

xxx Teddy

Lees ook mijn review over mijn favoriete parfum: Sì Passione.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog