how to make up opbergen

Make up opbergen: 3 tips

Ben jij een echte make-up lover? Dan is de kans groot dat jij niet voldoende hebt aan een leuk make-up tasje om jouw make-up in op te bergen (ik spreek uit ervaring). Zeker als je al langer make-up verzamelt is het een must om een goed opbergsysteem te hebben. Daar wordt je niet alleen zelf heel blij van, maar zal er ook voor zorgen dat jouw make-up en kwasten lang mooi blijven. Daarom geef ik je vandaag 3 tips hoe je jouw make up het beste kunt opbergen.

Make up opbergen

make-up opbergen ikea kast

1. Make-up kast

Heb je net als ik een behoorlijke collectie aan make-up, dan raad ik je aan een mooi kastje aan te schaffen om al jouw make-up in te kunnen opbergen. Neem bijvoorbeeld een Ikea kast voor het opbergen van jouw make-up. Ikea heeft hele handige en mooie kasten om jouw make-up in te bewaren. Ik heb zelf de zwarte Malm kast (2), maar ook het Alex ladeblok (1) is heel erg handig door de lage lades. Heb je niet zo veel opbergruimte nodig, dan kun je ook gaan voor een hele gave make-up tafel zoals nummer 3.

acryl make-up organizers

2.  Acryl make up organizer

Heb je niet zo veel make-up dat je een volledige kast nodig hebt of wil je jouw daily make-up mooi neerzetten op jouw make-up tafel, dan is een acryl make up organizer ideaal. Met zo’n acryl opbergdoos kun je jouw make-up heel handig indelen én het ziet er super mooi uit.

Je kunt jouw make-up per categorie indelen. Organizer nummer 1 is bijvoorbeeld heel handig voor lipsticks en nummer 2 voor oogschaduwpalettes. Wil je jouw make-up combineren, dan is een organizer met lades en vakjes zoals nummer 3 heel handig.

make up kwasten opbergen

3. Make up kwasten opbergen

De meeste make-up producten kun je makkelijk stapelen, maar make up kwasten opbergen gaat nét even wat anders. Wil je jouw make-up kwasten zo lang mogelijk mooi houden, dan raad ik je aan om jouw kwasten in een speciale kwastenhouder of ander potje te bewaren zodat ze recht op kunnen staan. Op die manier beschadig je de haren zo min mogelijk en gaan ze het langst mee.

Er zijn enorm veel verschillende kwastenhouders verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld deze met 3 verschillende vakjes om jouw kwasten per categorie in te kunnen delen. Nummer 2 is wat simpeler, maar staat ook erg mooi op jouw make-up tafel doordat hij doorzichtig is. Zelf gebruik ik een glazen kaarsenhouder om mijn kwasten in te bewaren. Dit soort houders zijn vaak lekker groot en stevig. Een mooi glas of stenen potje kan ook erg goed werken!

Wist je dat je jouw make-up kwasten regelmatig moet wassen? Ik vertel je hoe en waarom je ze moet wassen in deze blogpost.

Hoe berg jij jouw make-up op?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog