Marc Inbane Natural tanning spray: de beste zelfbruiner?

Vroeger vond ik mijn witte benen verschrikkelijk. In de zomer stelde ik het dragen van een kort broekje zo lang mogelijk uit. Nu, jaren later, heb ik daar geen problemen meer mee. Ik ben nou eenmaal heel wit en dat zal niet snel veranderen. Dat betekent niet dat ik een mooi, zomers tintje niet mooi vind. Integendeel: I like it! En omdat er niets mis is met de natuur af en toe een handje te helpen, probeerde ik laatst voor het eerst een tanning spray. Na het doen van research kwam ik uit bij Marc Inbane en hun natural tanning spray. Deze spray staat enorm goed aangeschreven en heeft zelfs een award gewonnen. Zou de tanning spray van Marc Inbane de beste zelfbruiner zijn? Ik testte het voor je!

marc inbane beste zelfbruiner tanning

Ik ontving de Noir set van Marc Inbane. Een set met de een full-size tanning spray én de facial exfoliator. Ik vind beide producten er chique uitzien. Beide flessen zijn zwart en hebben zilveren details. De tanning spray zit in een glanzende fles en de exfoliator in een matzwarte tube.

marc inbane natural tanning spray

Marc Inbane tanning spray: de beste zelfbruiner?

Volgens Marc Inbane is deze award winning spray een musthave voor iedereen die een gezonde, natuurlijke én egaal-gebruinde huid wil. De spray is verrijkt met plantaardige, voedende en pure ingrediënten. Daarnaast zou de spray gemakkelijk aan te brengen zijn, snel drogen én geen ongewenste vlekken of strepen veroorzaken. De zomerse teint zou gemiddeld 5 dagen moeten blijven zitten. De zelfbruiner van Marc Inbane is zowel geschikt voor het lichaam als voor je gezicht.

De tanning spray zou dus heel makkelijk moeten werken. Allereerst is het belangrijk dat je je huid goed schoonmaakt en exfolieert/scrubt. Voor je gezicht kun je de zwarte gezichtsscrub van Marc Inbane gebruiken. Deze scrub zorgt ervoor dat je een egaler resultaat krijgt en een langer behoud van je teint.

Vervolgens zorg je dat de huid goed droog is. Je kunt de spray direct op je lichaam of gezicht sprayen, maar ik heb zelf de tanning glove van Marc Inbane gebruikt. Hier spray je een beetje product op en dit verdeel je vervolgens over je lichaam heen. Omdat de zelfbruiner direct een lichte kleur afgeeft, kun  je makkelijk zien welke delen je al hebt gehad. Laat de spray vervolgens 15 minuutjes drogen en je bent helemaal klaar! De uiteindelijke kleur heeft daarna een paar uur nodig om te ‘ontwikkelen’.

marc inbane zelfbruiner effect voor na

Op naar het resultaat! Omdat ik heel licht van mezelf ben, ben ik altijd sceptisch over zelfbruiners. Ik dacht altijd dat deze mijn huid veel te donker of veel te oranje zouden maken. Maar dat is gelukkig niet het geval bij de zelfbruiner van Marc Inbane! De spray heeft een heel mooi, natuurlijk resultaat. Ook zijn er geen strepen of vlekken te zien. De kleur loopt erg mooi over. Links zie je mijn benen voor het tannen en rechts de dag daarna. Omdat ik graag een natuurlijk effect wilde, heb ik niet heel veel spray gebruikt. Wil jij een groter verschil zien? Dan kun je simpelweg wat meer product gebruiken. 

De kleur bleef bij mij ongeveer 5 dagen zitten. Net zoals Marc Inbane aangaf. De kleur vervaagt heel natuurlijk en geeft helemaal niet af. Ook niet op de eerste dag. Wat me wel opviel, is de geur die redelijk lang blijft hangen. Deze rook ik zelf een dag later nog en dat had van mij niet gehoeven.

marc inbane beste zelfbruiner

Conclusie

Ik ben enorm tevreden over de tanning spray van Marc Inbane. Omdat ik zelf nog weinig ervaring heb met tanning sprays durf ik niet te zeggen of het de beste zelfbruiner is, maar fijn is hij zeker! De zelfbruiner van Marc Inbane is heel fijn in gebruik, geeft een super mooi natuurlijk resultaat én blijft goed zitten. Ik ga dit product zeker vaker gebruiken om mijn huid nét even wat meer kleur te geven in de zomer. Op deze manier krijg ik een mooie tint zonder daarvoor uren in de zon te hoeven bakken. Ideaal! De tanning spray kost €39,95. De facial exfoliator die ik je liet zien kost €34,95. Naast de welbekende tanning spray heeft Marc Inbane ook een mousse variant.

Gebruik jij wel eens zelfbruiner?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet. 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog