Maybelline Fit me Matte poreless powder

De wekker maakt me wakker. Het is koud, dus er trekt een rilling door mijn lijf als ik de dekens van me af sla. Ik trek mijn badjas aan en loop sloffend naar mijn make-up tafel. Om wakker te worden, vind ik het heerlijk om te beginnen met mijn make-up. Ik kijk in de spiegel en ja hoor: mijn huid heeft niet z’n dag. Roodheden en plekjes everywhere. Weet je, soms hoop ik stiekem, heel stiekem, dat mijn huid op wonderbaarlijke wijze ineens perfect is. Dat er geen porie of oneffenheid meer te zien is en dat mijn foundation kan gaan liggen te verstoffen. Ach, tot die tijd gebruik ik met alle liefde mijn foundation en poedertjes. Speaking off: ik heb de laatste tijd de Maybelline Fit me Matte poreless powder voor je getest. Benieuwd?

Maybelline Fit me powder mening

Maybelline Fit me Powder

De verpakking: de Fit me! Matte + poreless poeder van Maybelline zit in een vierkant, plastic doosje. De vormgeving is vrij strak en zonder poespas. Niet heel bijzonder, maar wel lekker strak. De meeste poeders die ik heb gebruikt, zaten in een rond doosje, dus hierin is ie wel een beetje uniek.  

Volgens Maybelline matteert en creëert dit poeder een porie-vrije finish met langdurige glansbeheersing. Het product is geschikt voor de normale tot vette huid en biedt een natuurlijke finish.

Maybelline Fit me powder review

De Maybelline Fit me Matte + poreless powder is verkrijgbaar in zes verschillende tinten. Van super licht, naar een kleur die geschikt is voor donkere dames. Zelf koos ik voor 105 Natural Ivory, de één na lichtste kleur. Deze kleur zou geschikt zijn voor lichte huidjes en een neutrale ondertoon hebben.

Voorheen gebruikte ik eigenlijk altijd een transparante poeder. Waarom? Omdat veel gekleurde poeders te donker of te oranje waren en dus niet het resultaat gaven wat ik wilde. Gelukkig zijn er de laatste tijd flink wat veranderingen in beautyland, waardoor het zowel voor lichte als voor donkere huidjes wat makkelijker is geworden om in een drogisterij basismake-up te kopen.

Maybelline Fit me powder

Het effect van de fit me poeder van Maybelline

Natural Ivory is qua kleur perfect voor mij! Hij is niet te geel, niet te roze en geeft al helemaal niet té veel kleur af. Het effect? Een huid die er nét wat egaler uitziet en een prachtige fluwelen finish. De poeder ligt totaal niet dik op mijn huid en geeft een natuurlijk effect. Wat betreft de houdbaarheid blijft hij bij mij prima zitten. Door de dag heen slijt hij wel een beetje en ga ik een héél klein beetje glimmen rond mijn T-zone. Wel moet ik hierbij vermelden dat ik een redelijk droge huid heb, met een T-zone die af en toe vet kan zijn. Heb jij dus een hele vette huid? Dan denk ik dat je zwaarder geschut nodig gaat hebben dan de fit me poeder.

Conclusie

Ik ben blij verrast door de Maybelline Fit me Matte + poreless poeder. De finish is erg natuurlijk en mijn huid lijkt bijna van fluweel. Hoewel de kleurenrange niet heel uitgebreid is, zitten er wel tinten tussen voor hele lichte, maar ook donkere huidjes. De Maybelline Fit me Matte + poreless powder kost €9,95. Persoonlijk vind ik dat echt een mooi prijsje voor zo’n fijne poeder!

Poeder zorgt ervoor dat jouw foundation goed blijft zitten. Meer tips lezen om ervoor te zorgen dat jouw foundation nergens heen gaat? Lees dan deze blogpost.

Wat is jouw favoriete gezichtspoeder?

xxx Teddy

*Deze blogpost bevat een affiliate link

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog