MUA – fire vixen palette

mua fire vixen oogschaduwpalette

Bordeaux rode oogschaduw is al een tijdje hot. Toch bleef ik altijd safe bruin- en grijstinten gebruiken, omdat ik gekleurde oogschaduw vaak zo opvallend vond. Dat terwijl een rode oogschaduw super mooi kan staan! Vooral bij mijn blauwe ogen, om deze net wat meer te laten spreken. Omdat ik het toch eens wilde proberen, kocht ik laatst het Fire Vixen palette van MUA, ofwel Makeup Academy, bij Kruidvat. Dit palette bevat een paar bruintinten, maar ook rode en oranje oogschaduws. Vandaag laat ik je dit palette zien en maak ik er een look mee. Benieuwd?

fire vixen oogschaduw palette

Het palette ziet er vrij simpel uit. Het doosje is gemaakt van zwart plastic en het heeft een doorzichtige deksel. Een spiegeltje in de deksel was makkelijk geweest, maar zo’n transparante deksel heeft wel het voordeel dat je gelijk ziet welke kleuren er in het palette zitten. Vooral als je meerdere palettes van MUA hebt, kan dat erg handig zijn.

goedkoop oogschaduw palette met rode tinten

Hierboven zie je welke kleuren er allemaal in het palette zitten. De bovenste rij ziet er nog vrij rustig uit, terwijl de onderste rij flink wat fellere kleuren bevat. Ik ben benieuwd naar de swatches!

Hier zie je de swatches van de eerste rij. De eerste tint valt bijna weg tegen mijn lichte huid, de rest ziet er goed uit!

Dit zijn de swatches van de tweede rij. Ik ben vooral onder de indruk door de middelste en laatste tint. Wauw, wat hebben die veel pigment!

swatches fire vixen palette

Dit zijn de swatches van de laatste, oftewel de derde rij. Hier vind ik vooral de laatste twee tinten erg mooi.

De matte tinten in dit palette zijn wat stroever. Dat zie je ook terug in de swatches, maar over het algemeen ben ik echt te spreken over de pigmentatie. Vooral als je je bedenkt dat dit palette helemaal niet duur is. Ja, dit ziet er al goed uit!

look fire vixen palette mua

Ik maakte gelijk een look met het palette. Omdat er zo veel kleuren waren die ik graag wilde proberen, heb ik flink wat tinten gebruikt voor deze look. Het is jammer dat de oogschaduws zelf geen namen hebben, maar op de achterkant staan ze wel genummerd. In mijn crease bracht ik als eerste nummer 3 aan. Hier overheen bracht ik nummer 6 aan. In mijn binnenste ooghoek draag ik nummer 8 en over de rest van mijn bewegend ooglid 10. Om de look af te maken, bracht ik wat van nummer 15, de matte rode kleur, aan in mijn outer V.

Hoewel ik had verwacht dat dit soort tinten mij niet staan, vind ik het juist wel erg mooi. Mijn ogen lijken blauwer en ook passen de tinten wel goed bij mijn lichte huid. Ja, zo’n ooglook zou ik best vaker kunnen dragen!

Conclusie

Ik vind het fire vixen palette van MUA, of Makeup Academy, erg mooi. De kleuren zijn bijzonder en de kwaliteit is echt top. Zoals je ziet op de swatches hebben alle kleuren een prima pigmentatie. Wel zit er verschil in en zijn sommige tinten net wat gepigmenteerder dan andere. Ik vind zo’n palette met rode tinten erg leuk, omdat het eens wat anders is dan standaard nude. Dit palette zal ik er dan ook zeker vaker bij pakken! Ik kocht dit palette bij Kruidvat voor 6,99. Dat is echt een mooi prijsje!

Heb jij ook een palette met dit soort kleuren?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog