Beauty blunders die ik vroeger maakte

Tegenwoordig krijg ik wel eens het compliment van mijn vriendinnen dat mijn make-up eruit ziet alsof ik een Youtube tutorial heb nagedaan. Mijn skills zijn de laatste jaren enorm gegroeid en hoewel ik nog steeds veel kan leren, durf ik wel te zeggen dat ik een prima make-upje kan zetten. Maar dat was niet altijd zo. Toen ik net begon met make-up had ik de skills van een visstick. Ik wist ongeveer waar je alle producten moest gebruiken, of althans, dat dacht ik, maar ook ik ging over straat met dingen die ik nu nooit meer zou dragen. Je weet wel, van die make-up looks waar ik me nu voor zou schamen. Beauty blunders? Trust me, ik heb ze zat gemaakt. Vandaag wil ik een paar van deze blunders met je delen. Om een beetje te lachen, maar ook om jou te behoeden van deze fouten. Benieuwd?

Oogschaduwbasis

Een van mijn beauty blunders heeft te maken met oogschaduwbasis. Daar had ik toen ik begon met make-up nog nooit van gehoord. Toen ik me ging verdiepen in de YouTube tutorials en erover hoorde, vond ik het onzin. Waarom zou zo’n spulletje er nou voor zorgen dat het mooier was. Dus nee hoor, ik bleef stug zonder oogschaduwbasis doorlopen. Sinds ik een goede oogschaduwbasis heb, weet ik wel beter en lach ik mijn jongere zelf een beetje uit. Had je maar geluisterd.

Donkere foundation

Toen ik net begon met make-up, wist ik nog niet zo veel over foundation. Wel wist ik dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, mousse foundation gebruikte. De meeste van mijn vriendinnen hadden er eentje van Essence of Catrice, maar sommigen hadden er ook eentje van Maybelline. Dus wat deed ik? Natuurlijk kocht ik ook zo’n mousse foundation. Van Catrice, in de lichtste kleur. Ik heb geen idee waarom Catrice dacht dat dit een lichte kleur was en ik heb ook geen idee waarom ik dacht dat dit mijn kleur zou kunnen zijn. Je raadt het al, de foundation was véél te oranje. Daarnaast ging mousse ook niet geweldig samen met mijn huid die in de winter wel eens velletjes heeft omdat hij droog is. Ja, ik denk echt dat ik toentertijd wel eens voor lul heb gelopen…

Luisteren naar de verkoopster

Dit kopje klinkt misschien een beetje gek, want luisteren naar een verkoopster kan heel goed zijn. Maar niet altijd. Wat ik van mijn jongere ik heb geleerd, is dat ik altijd zelf moet blijven nadenken en me niet iets aan moet laten smeren. Hoewel ik in het begin weinig wist van make-up, had ik nog wel een gezond verstand. En daar had ik op moeten vertrouwen. Ik heb namelijk ooit een oranje lipstick bij MAC gekocht op aanraden van de verkoopster. “Want dat stond zo mooi bij blauwe ogen!”. Tja, laten we eerlijk zijn, oranje lipstick staat me niet. Daarnaast vind ik oranje ook gewoon geen mooie kleur. Dit is dus een typisch gevalletje van een miskoop doordat ik dacht dat de MAC visagiste écht wel wist wat ik zou moeten dragen. Gelukkig kan ik deze lipstick nog wel gebruiken, met Koningsdag trek ik hem weer uit de kast.

Epileren

Tegenwoordig zijn wenkbrauwen helemaal hot. Geen dunne, strakke, mini wenkbrauwen meer, maar juist volle en natuurlijke wenkbrauwen zijn in. Een aantal jaar terug, was die wenkbrauwtrend er nog niet. Ik had toen ergens op internet gelezen dat je met een potlood kon meten waar je wenkbrauwen moesten beginnen. Je legde dit potlood dan langs je neus en zo kon je zien waar het begin zou moeten zijn. Een handig trucje voor het epileren van je wenkbrauwen. Tja, dat werkt dus niet bij iedereen. Laten we het erop houden dat ik mijn wenkbrauwen te ver terug heb geëpileerd. Zo ver, dat het er echt niet uitzag en ik gewoon een beetje schrik van mezelf als ik foto’s van toen zie. Hoe heb ik dat zo ver kunnen laten komen. Niet oké. Gelukkig zijn mijn wenkies weer helemaal terug gegroeid en heb ik nu wel een mooie vorm en lengte.

Dit zijn mijn beauty blunders! Natuurlijk wilde ik het liefst deze beautyblunders voorkomen, maar hey, zo hebben we én wat te lachen én heb je er nog wat aan. Want leren van andermans fouten is ook altijd een goed idee.

Welke beauty blunders heb jij gemaakt?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog