Real Techniques – Nic’s picks

Mijn zoektocht naar goede kwasten is jaren geleden begonnen. Langzamerhand krijg ik steeds meer kwasten waar ik echt goed mee overweg kan en die ik niet meer kan missen. Toch is mijn verlanglijstje nog steeds niet helemaal leeg wat betreft kwasten. Na het lezen van heel veel goede verhalen over de kwasten van Real Techniques, kon ik ze niet uit mijn hoofd zetten. Ik wilde ze gewoon graag een keer proberen, maar het kwam er steeds niet van. Laatst was het eindelijk zo ver en kreeg ik voor mijn verjaardag Nic’s Picks van Real Techniques. Ik ging er gelijk mee aan de slag en vandaag wil ik je de kwasten die in dit pakketje zitten graag laten zien. Benieuwd?

De set bestaat uit 5 kwasten. Volgens Real Techniques is deze set een limited edition met de favoriete kwasten van Nic. De kwasten zijn ontworpen door de professionele make-up artists van Pixiwoo, de twee zusjes die bekend zijn van Youtube. Volgens alle goede verhalen zouden de kwasten heel zacht zijn, echt fijn werken en geen haaruitval hebben. Ik had dus hoge verwachtingen toen ik deze set uitpakte.

De meeste kwasten van Real Techniques hebben een oranje, paarse of roze steel, maar de kwasten in deze set zijn zilver en hebben een zwarte onderkant. Op de steel staat waar je de kwast voor kunt gebruiken en uit welke set de kwast komt. Ik vind het wel leuk dat de kwasten zilver zijn, zo zien ze er net wat specialer uit en vind ik ze er ook chique uitzien. Daarnaast staan ze heel leuk tussen mijn andere kwasten die vooral zwart zijn.

De eerste kwast in de set is de duo-fiber powder brush. Deze kwast is het grootste van allemaal. De kwast is geschikt voor gezichtspoeder, blush en voor het aanbrengen van highlighter. De haartjes staan vrij ver uit elkaar, waardoor deze kwast zorgt voor een luchtig effect. Ik gebruik hem daarom vaak om mijn gezicht mee af te poederen, hele felle blush mee aan te brengen of om mijn blush in te blenden.

De haartjes zijn heel erg zacht en vallen niet uit. Iets waar ik heel erg blij mee ben, want daardoor pak ik ze ook graag. Ik moest wel even wennen aan deze kwast omdat ie echt heel luchtig aanbrengt, maar dat kan soms ook heel fijn zijn.

De tweede kwast uit de set is de cheek brush. Zoals de naam al zegt, is deze kwast geschikt om blush aan te brengen. Hier gebruik ik hem dan ook voor. Deze kwast is, in tegenstelling tot de vorige, heel compact en vrij plat. De haartjes zitten dus heel dicht op elkaar.

Ook de haren van deze kwast zijn enorm zacht en vallen niet uit. Fijn! Deze kwast zet blush goed en stevig aan, waardoor je wel een beetje op moet letten met het oppakken van product. Vaak is het met deze kwast genoeg om alleen maar even in de blush te “dippen” en niet rond te “draaien”. Ik denk dat deze kwast naast blush ook heel fijn is voor bronzer.

De derde kwast is de base shadow brush. Deze kwast is geschikt voor oogschaduw. De kwast is vrij plat. Onderaan staan de haartjes dicht op elkaar en bovenaan bij de witte haartjes lopen ze wat meer uit elkaar. Ik gebruik deze kwast om oogschaduw aan te brengen over mijn bewegend ooglid en daar werkt ie prima voor.

Ik hoef het bijna niet meer te benoemen denk ik, maar ook deze kwast is enorm zacht én de haartjes blijven op hun plek.

De vierde kwast uit de set is de angled shadow brush. Ik wist eerst niet zo goed wat ik met deze kwast aanmoest, want oogschaduw aanbrengen in mijn crease ging met deze kwast niet heel fijn. Maar highlighter daarentegen, daar werkt ie perfect voor. Hij brengt highlighter mooi en luchtig aan onder mijn wenkbrauwbot en op andere plekken.

Last but not least behoort de eyeliner brush tot Nic’s picks. Zoals de naam al zegt kun je deze kwast gebruiken om (gel)eyeliner aan te brengen. Ik gebruik altijd een vloeibare eyeliner waar al een kwastje bij zit, dus in eerste instantie dacht ik dat ik deze kwast niet veel zou gaan gebruiken. Maar op dit moment gebruik ik hem iedere dag om mijn wenkbrauwen mee te doen. Het kwastje dat bij mijn Catrice wenkbrauwsetje zat, werkte niet zo fijn. Dit kwastje is veel preciezer en steviger, waardoor mijn wenkbrauwen er nu beter uitzien.

Zoals je misschien al door had, ben ik enorm fan van deze kwasten uit de Nic’s picks set. Alle kwasten werken fijn, zijn lekker zacht én verliezen geen haren. Daarnaast heeft deze set een heel mooi prijsje. Voor deze set betaal je namelijk maar 33,99. Dat is nog geen 7,- per kwast. Mijn set komt van Bol.com, maar er zijn nog veel meer webshops die kwasten van Real Techniques aanbieden.

Welk kwastenmerk is jouw favoriet?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog