Starskin 100% Camellia Oil Sheet Masker

Als je een skincare-lover bent, heb je vast gehoord van Starskin. Je weet wel, dat merk met die dure maskertjes waar iedereen altijd lyrisch over is. Hoewel ik vaak zat getwijfeld heb om eens zo’n maskertje te proberen, hield de prijs me toch altijd tegen. Ook ik kan nu zeggen dat ik een maskertje van dit welbekende merk heb getest. Een tijdje terug kreeg ik namelijk het 100% Camellia Nourishing & Brightening 2-Step Oil Sheet Masker van Starskin van een vriendinnetje cadeau. Ik heb het masker getest en vandaag wil ik je er graag meer over vertellen. Is het echt de moeite om zo veel geld neer te leggen voor een masker? 

Starskin 100% Camellia Oil Sheet Masker

Het masker zit in een kartonnen hoesje en is redelijk groot. Hij is mooi vormgegeven en doordat hij in een hoesje zit, vind ik hem een luxere uitstraling hebben dan de meeste maskertjes die ik heb. Maar dat mag ook wel voor dat geld.

Dit masker bestaat uit 2 stappen. De eerste stap bestaat uit het aanbrengen van de 100% pure camellia zaad olie. Deze olie zit bomvol natuurlijke antioxidanten en speciale vitaminen voor de huid. De tweede stap is het sheetmasker zelf. Deze is doordrenkt met actieve werkende stoffen zoals niacimide, moerbeiboomextract en pioenwortelextract om de doffe, droge huid te verzorgen en te verwennen. Het resultaat? Volgens Starskin een geweldige, frisse glow!

Starskin sheet masker handleiding

Op de verpakking staat nog duidelijk uitgelegd hoe je het masker precies moet gebruiken. Je brengt dus eerst de olie aan over je hele gezicht. Dit masseer je in en vervolgend breng je het doordrenkte sheet masker eroverheen aan. Laat dit 15 minuten zitten, haal het masker van je gezicht af en masseer het overgebleven serum in. Je hoeft de huid daarna niet te reinigen.

Starskin sheet mask review

Netjes volgens de richtlijnen bracht ik eerst de olie aan. Wel moet ik zeggen dat ik niet alle olie uit het pipetje heb gebruikt. Het was gewoon echt te veel. Vervolgens bracht ik het sheet masker aan, die heerlijk naar rozen ruikt. Deze paste verrassend goed op mijn gezicht. Vaak vind ik sheet masks niet fijn zitten omdat de gaten voor de ogen te klein zijn of de verhoudingen voor mijn gezicht gewoon niet ideaal zijn. Daar had ik met dit masker in ieder geval geen last van.

Na iets meer dan 15 minuten haalde ik het masker van mijn gezicht af en probeerde ik het overgebleven serum in te masseren. Dit was alleen nog zo veel, dat ik besloot het gewoon even laten in te trekken. Na een tijdje besloot ik toch een doekje over mijn gezicht te halen. De olie bleef namelijk echt op mijn huid liggen. Wel voelde mijn huid heerlijk gevoed en helemaal niet trekkerig aan. Mocht je een droge huid hebben, dan is dit zeker een fijn maskertje met zowel de olie als het sheet masker zelf.

Starskin sheet masker review

Conclusie

Ik vind het Starskin 100% Camellia Nourishing & Brightening 2-Step Oil Sheet Masker een fijn maskertje. Wat ik vooral leuk vind, zijn de twee stappen. Eerst de olie en vervolgens het sheet mask aanbrengen is iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Wat betreft de werking vind ik hem fijn. Mijn droge huid kan zo’n voedend masker met én een olie én een doordrenkt sheet mask wel gebruiken in de winter. Je moet alleen wel geduld hebben, want het serum trekt na gebruik niet echt snel in. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het echt veel geld vind voor een masker wat je slechts één keer kunt gebruiken. Dit masker kost je namelijk €10,45. Starskin is onder andere verkrijgbaar bij Douglas. Gebruik jij liever een kleimasker? Dan is dit masker meer wat voor jou.

Welk maskertje gebruik jij graag?

xxx Teddy

4 comments

  • Wat een fijne review! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dit masker want heb er al veel goede verhalen over gelezen. Waar ik ook benieuwd naar ben zijn de ingrediënten want die moet ik i.v.m. mijn eczeemgevoelige huid altijd even checken. Maar zou ik in de winkel moeten bekijken.
    Ik heb eerder een sheet mask gehad met maar liefst 3 stappen van het Koreaanse merk Troiareuke (kost zo’n beetje hetzelfde) en dat beviel goed, maar ook was het serum voor mij teveel waardoor het niet goed introk en ik het er op een gegeven moment maar een beetje af heb gedept.

    Ik ben zelf meer van de quick & easy maskers denk ik die je gewoon op je gezicht smeert, 5 minuutjes laat intrekken en daarna erafhaalt. Mijn favoriet van nu is het Seahorse plankton 5 min. masker van Beauty Kitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog